САЩ премахват данъчния кредит за собствениците на нови електромобили от някои марки

  • 18 април 2023 10:31

  • 319
  • 0
САЩ премахват данъчния кредит за собствениците на нови електромобили от някои марки
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Собствениците на нови електрически превозни средства, произведени от компаниите Бе Ем Ве (BMW), "Фолксваген" (Volkswagen), "Нисан" (Nissan), "Ривиан" (Rivian), "Хюндай" (Hyundai) и "Волво" (Volvo), вече няма да имат право на данъчен кредит, когато ги купуват в САЩ, предаде ДПА, цитирани от БТА. 

Промяната се дължи на нови изисквания, които са заложени в американския Закон за намаляване на инфлацията, приет през миналата година. Според него, предоставянето на данъчни кредити на потребители зависи от това доколко електрическите превозни средства, които купуват, са сглобени в Северна Америка и какъв процент от материалите, от които са произведени батериите и другите им части, е с произход от САЩ или определени други страни. Основната цел на тези разпоредби е автомобилните производители да бъдат принудени да намалят своята зависимост от доставките на материали и компоненти от Китай, пише ДПА. 

Зареждането на електромобили в Италия ще поскъпне със 161%

От днес (18 април) в САЩ само за 10 модела електрически и plug-in хибридни превозни средства (PHEV) се отпуска данъчен кредит в размер на 7500 долара. При няколко други модели, произведени от "Дженерал мотърс" (General Motors), "Форд" (Ford), "Тесла" (Tesla) и "Стелантис" (Stellantis), купувачите имат право на данъчен кредит в размер на 3750 долара. Сред тях са и електромобилите от серията "Модел 3" на "Тесла", при които данъчният кредит в размер на 7500 долара е намален наполовина.

Последвайте канала на

Калина Христова
319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини