Продължава посещението на Байдън в Ирландия

  • 13 април 2023 08:04

  • 386
  • 2
Продължава посещението на Байдън в Ирландия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Американският президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в продължава посещението си на остров Ирландия, пристигайки от Белфаст в Дъблин. Основен момент във визитата е завръщането към ирландските корени на президента. 

В северноирландската столица Джон Байдън отдаде дължимото на историческото мирно споразумение от Разпети петък, навършило 25 години, и призова политическите партии да подновят работата на правителството в провинцията, което не функционира от една година, заради оттеглянето на юнионистите от подялбата на властта в знак на протест срещу Протокола за Северна Ирланзия.

В реч в Ълстърския университет в Белфаст Байдън на практика обеща 5 милиарда паунда американска помощ за икономиката на провинцията, ако правителството и парламентът заработят отново.

Той проведе и кратка среща с британския премиер Риши СунакРиши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 г. в Саутхемпшир,. По-голямата част от посещението на американския президент ще премине обаче в Република Ирландия и е свързана със завръщане към ирландските му корени.

В пъб в ирландското графство Лаут Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в заяви пред събралото се множество, че посещението на района, от където неговият пра-пра-прадядо е тръгна за Америка, е като завръщане у дома.

Той посети още няколко селища, в които има далечни роднини. Въз основа на проследяване на родословното дърво на Байдън е установено, че той е пет осми ирландец. В Дъблин Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в бе посрещнат от ирландския премиер Лео Варадкар.

Байдън ще обсъжда войната в Украйна при срещата си със Сунак в Северна Ирландия

Журналисти отбелязват, че е направило впечатление далеч по-сърдечната среща на Байдън с Варадкар, отколкото със Сунак.

Днес Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще се срещне в Дъблин с ирландския си колега Майкъл Хигинс, а по-късно ще разговаря на четири очи с Лео Варадкар.

В следобедните часове американският президент ще направи обръщение пред двета камари на ирландския парламент.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
386 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...

2023.04.13 | 08:18

2
❤️Аз съм 55-годишно момче Емѝ... ) Млад амбициозен SEX модел на OnlyFans) Моля, вижте моите откровени голи снимки със други мъже, като кликнете тук ➤ Ja.cat/id369033 :))
Анонимен

2023.04.13 | 08:11

1
А, той знае ли ,че е в Ирландия?

Добави коментар

Водещи новини