Теч на секретни данни за Украйна притесни Пентагона

  • 07 април 2023 10:31

  • 3628
  • 17
Теч на секретни данни за Украйна притесни Пентагона
© Pixabay

Пентагонът се опитва да открие източника на изтеклите секретни документи, в които подробно се описва стратегията на САЩ и НАТО за подкрепа на Украйна срещу руското нашествие и които бяха публикувани тази седмица в социалните мрежи, съобщи Франс прес. Информацията е на в-к "Ню Йорк таймс".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14010

В отговор на молба за коментар говорителката на Пентагона Сабрина Сингх заяви, че въпросът се разследва.

Наясно сме със съобщенията в пресата за публикации в социалните мрежи и министерството проучва въпроса, отговори тя.

Пентагонът: Русия вероятно се опитва да извади останките на американския дрон в Черно море

Според вестника документите датират от началото на март и в тях е описано темпото, с което украинските сили използват изключително важните боеприпаси за мобилни ракетни установки "Химарс", както и сроковете на доставките на оръжие и обучението, предоставяно от Запада на войниците на Киев. Според експерти, цитирани от нюйоркския вестник, документите, споделени в Туитър и Телеграм, изглеждат автентични, но някои от тях са променени, за да представят ситуацията за руснаците в по-благоприятна светлина, по-специално като свеждат до минимум размера на техните загуби.

Изтеклите данни показват, че в процес на формиране се намират 12 украински бригади, девет от които са обучени и оборудвани от САЩ, отбелязва БТА.

Тези формирования се нуждаят от над 250 танка и 350 бойни машини на пехотата.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3628 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
вашето

2023.04.13 | 08:56

17
ИНФОРМАЦИЯТА СОЧИ НЕДВУСМИСЛЕНО ЕДНО - А ТО Е : САЩ ВОДИ ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ , ИЗПОЛЗВАЙКИ УКРАЙНА ! А И ЕС! АМА ПОСЛЕДНИТЕ ТОЛКОВА ЛИ СА ЗАГУБЕНИ, ЧЕ НЕ СЕ УСЕЩАТ! И КАКВО ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ В КРАЙНА СМЕТКА! АЗ ВИЖДАМ САМО ЗАГУБИ! А ВИЕ!!
Wall street today

2023.04.07 | 13:28

16
1, 00 $ = 83,00 RUB, 1, 00 € = 90 RUB. NO further comment!

2023.04.07 | 12:52

15
На военнослужещите от ВСУ се раздават листовки, в които са посочени четири "горещи" точки и бойците трябва да изберат една от тях: Бахмут, Угледар, Авдиевка и Лиман.

2023.04.07 | 12:51

14
Бившият заместник-секретар на Съвета за сигурност на Украйна, генерал от ВСУ Кривонос:"Бахмут е месомелачка,няма смисъл да го държим и той трябваше да бъде предаден преди няколко седмици. Още в началото на февруари казах,че няма смисъл да пазим Бахмут,защото Бахмут е месомелачка.В битките за града руските сили спасиха личния си състав,а ВСУ загубиха най-добрите бойци." Генералът е малко хитър,тъй като в Бахмут наистина има професионални военни,но има и много мобилизирани и слабо обучени военни,които всъщност биват убивани.

2023.04.07 | 12:51

13
Представителят на фашистко-терористичното образувание "САЩ" Антъни Блинкен: "Контранастъплението на Украйна ще започне през следващите седмици. Вашингтон ще подкрепи тези действия на ВСУ. Решението дали да се върне Крим трябва да бъде взето от Украйна." ФСБ задържа агент на СБУ и негов съучастник в Херсонска област - образувано е дело за шпионаж. Според ведомството те са събирали данни за дислокацията и движението на войските на ВС на РФ. Информацията е използвана за нанасяне на удари по позициите на руските военни.

2023.04.07 | 12:51

12
Украинските политически телеграм канали пишат, че "Зеленски е в унило състояние. Той не успя да получи гаранции от западните партньори, че ако украинската офанзива е успешна, тогава военната и финансова подкрепа за Украйна ще се увеличи. На последните разговори западните лобита отговориха неясно, но в същото време публичните послания за мирни споразумения се засилиха. В луганско направление части на ВС на РФ продължиха щурмови действия в Серебрянската гора от Шипиловка. С подкрепата на артилерия те атакуваха района на Торской, Тернов, Невски и Макеевка.

2023.04.07 | 12:50

11
В херсонското направление фашистката craH е засилил артилерийския обстрел, пропагандирайки по радиото готовност за настъпление. Руските въоръжени сили отговарят с контрабатарейна битка. Съобщава се за използването на ФАБ (фугасна авиационна бомба).

2023.04.07 | 12:50

10
Вчера фашистка ДРГ(терористите от РДК)отново навлязоха на територията на Брянска област за заснемане на пропагандни клипове(така казаха те). Евгений Пригожин говори за това: "Току-що ми показаха видеозапис от кампанията на украинската ДРГ в района на Брянск и мога да кажа следното. Или военните бюрократи трябва да се стегнат и да осигурят сигурността на хората в граничните райони, или хората сами да го направят и да организират отряди.

2023.04.07 | 12:50

9
Дoнeцko нaпpaвлeниe. ВC нa PФ пpoдължaвaт щypмa нa Мapинka в цeнтъpa нa гpaдa, koйтo ce извъpшвa c пoдkpeпaтa нa pyckитe ВKC (aвиaция). Пo фaшиcтkaтa craH ce нaнacят yдapи c пoмoщтa нa kopигиpaщи aвиoбoмби, kakтo и c пoмoщтa нa тaнkoвe. Блaгoдapeниe нa пocтoяннитe yдapи craHTa e пoчти нaпълнo лишeнa oт възмoжнocттa зa koнтpaaтaka. ВC нa PФ пpoдължaвaт нacтъплeниeтo okoлo Aвдeeвka, в paйoнa нa Kepaмиka тe зaexa няkoлko oпopни тoчkи. Ocвeн тoвa pyckитe бoйци ce oпитaxa дa aтakyвaт в ceвepнa пocoka, kaтo eднoвpeмeннo c тoвa щypмyвaxa Пepвoмaйckи.

2023.04.07 | 12:48

8
Старобелско направление. Няма напредък и от двете страни. Водят се позиционни боеве и артилерийски дуели. Направление Запорожие. Страните събират сили. През следващите седмици се очаква контранастъпление на фашистката craH, като най-вероятното място за удар е Запорожкият фронт. Съобщава се за активно използване от фашистката craH на самоделни и граждански хеликоптери, модифицирани за военни цели.

Добави коментар

Водещи новини