Байдън: Изпращането на руски ядрени оръжия в Беларус е тревожно

  • 29 март 2023 11:32

  • 498
  • 6
Байдън: Изпращането на руски ядрени оръжия в Беларус е тревожно
© Getty Images (архив)

Президентът на Съединените щати Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в заяви този вторник, че е разтревожен от възможността Русия да разположи стратегически ядрени оръжия на територията на Беларус.

Американският държавен глава, който припомни, че Москва все още не е започнала да изпраща ядрени боеприпаси към бившата съветска република, съобщи пред медии, че новината сама по себе си е обезпокоителна.

По думите му ядрените закани на руския президент Путин са "опасни и алармиращи".

Междувременно на този фон беларуското МВнР посочи в комюнике, че през последните 2,5 години страната е подложена на "безпрецедентен политически и икономически натиск" от страна на НАТО и ЕС, откакто президентът Александър Лукашенко спечели президентските избори през 2020 г., които според редица международни анализатори бяха опорочени, припомня 20minutos.

Беларус: Принудени сме да приемем руски ядрени оръжия заради натиск от Запада

Владимир Василев
498 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.03.29 | 11:59

6
В Лисичански сектор руските части продължават да изтласкват фашистката uзMeT в гората край Кременная. На Купянския участък на фронта продължават позиционните битки и артилерийските дуели в района на Гряниковка и Двуречная. Страните се възползват от относителното спокойствие и прехвърлят допълнителни сили към линията на съприкосновение.

2023.03.29 | 11:59

5
CNN пише, че след свалянето на Reaper американските дронове са принудени да летят не на 12 мили от брега на Черно море в Русия, а на 40,"за да бъдат по-малко провокативни".А това усложнява събирането на разузнавателна информация.В САЩ има желание да се върнат към старите маршрути,но "все още" няма да направят това. Направление Херсон.Артилерийските дуели продължават по цялата линия на съприкосновение:руските войски поразиха местата за съсредоточаване на фашистка uзMeT в Херсон, Антоновка и Казацки. На свой ред uзMeTTa обстрелва левия бряг на Херсонска област: атакувани са жилищни сгради и гражданска инфраструктура в град Алешки.

2023.03.29 | 11:59

4
На видео се вижда, как противотанковите и артилерийските сили на Вагнер действат по колона на фашистката uзMeT близо до село Зализнянское на магистралата водеща от Бахмут към Славянск. В резултат на това са унищожени няколко бронирани машини и пикапи на uзMeTTa, останалите живи бяха обълрнати в бягство. На друго видео с едно точно попадение е ликвидирана група фашистка craH. Дроновете засичат и предават координатите, след което стрелците унищожават подразделенията на фашистката uзMeT.

2023.03.29 | 11:59

3
за Бахмут:В града Вагнер продължава бавното си настъпление в района на промишлената зона на завода АЗОМ(други източници съобщават, че промишлената зона е превзета и малки групи фашистка craH се прочистват).Също така продължават боевете в центъра на града и в югозападната част,в посока паметника на летците.Фашистката uзMeT продължава да оказва упорита съпротива. В северозападната част на Бахмут продължават боевете при Орехово-Василевка и Богдановка. Нито те, нито Хромово са освободени. Фашистката uзMeT оказва яростна съпротива. Боевете продължават в югозападната част на Бахмут, близо до село Ивановское (известно още като Красное). Руските войски се опитват да влязат в селото и да започнат бой там, докато фашистката uзMeT се опитва да изтласка руските войски и да деблокират пътя, минаващ през селото.

2023.03.29 | 11:58

2
Сутринта започнаха да постъпват информации за експлозии в Мелитопол(Запорожка област на Русия). Фашистката uзMeT твърди, че взривовете са били в района на летището и локомотивното депо. Актуализация: част от града и някои близки населени места са без ток. В резултат на обстрела от фашистката uзMeT е повредена една от електропреносните кули в района на Мелитополската електроцентрала, а на място е възникнал локален пожар. На място работят оперативните служби. Последствията от обстрела вече се ликвидират.

2023.03.29 | 11:58

1
Най-тежките боеве се водят в посока Авдиевка. Успех за руснаците се отчита в Первомайски, където има яростна съпротива от фашистката uзMeT. При челна атака руснаците напреднаха по пътя около стотина метра напред. Каналът "Два майора" коментира това по следния начин: "От посоката на Авдеевски военните канали получават информация за напредъка на ВС на РФ в района на Опитно и Водяное на южния подстъп на фронта". Освен това в североизточната част на Авдиевка се водят битки за Каменка. Всичко това има за цел да вземе Авдиевка в клещи, устройвайки Бахмут 2.0.

Добави коментар

Водещи новини