Зоопарк в САЩ успя да върне пет от общо шест избягали птици

  • 28 март 2023 13:18

  • 180
  • 3
Зоопарк в САЩ успя да върне пет от общо шест избягали птици
© Pixabay

Зоопаркът на град Оукланд, щата Калифорния, успя да върне пет от общо шест избягали птици, предаде АП. Заграждението на животните беше повредено, след като дърво падна върху него по време на буря.

Според публикации на зоопарка в социалните мрежи бяла врана на име Довил е уловена в събота, след като местен жител забелязва отличителната черно-бяла птица в двора си. Служителите на зоологическата градина примамват птицата в дома, в чийто двор тя е открита, и бързо затварят вратата зад нея.

По думите на зоопарка все още липсва само един от бегълците – друга бяла врана, наречена Диего.

Двете бели врани, три великолепни скорци и един качулат лешояд на име Оливър избягаха от зоопарка в Санфранциския залив на 21 март, когато падащото дърво разкъса мрежестото покритие на волиерата за птици от африканската савана. Скорците не се отдалечиха от волиерата и скоро бяха върнати.

Качулатият лешояд прекара три дни по дърветата на територията на зоологическата градина. След това с помощта на лакомства той беше примамен в заграждението на птиците от рода фламинго, където беше уловен от служители на зоопарка, допълва допълва БТА.

Весела Найденова
180 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
АЗ ПА ВИ ОБЕЩАВАМ СКО ТОВЕ

2023.03.28 | 14:26

3
БЕЗПЛАТНИ НЕКРОЛОЗИ! :)
МРЪСНИТЕ ЧИ ФУТИ

2023.03.28 | 14:25

2
ОБЕЩАВАТ ОРЪЖИЕ И КОЛКОТО ИСКАТЕ ДА ВИ ОТПЕЧАТАТ $ :)
МРЪСНИТЕ ЧИ ФУТИ

2023.03.28 | 14:23

1
ПОДМАМАВАТ СКО ТОВЕ, ДА ГИ СПАСЯВАТ ОТ БОГА :)

Добави коментар

Водещи новини