Един човек е загинал и един е в неизвестност след наводнения в каньон в щата Юта

  • 16 март 2023 05:59

  • 228
  • 0
Един човек е загинал и един е в неизвестност след наводнения в каньон в щата Юта
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Един човек е загинал, а друг все още е в неизвестност, след като наводнения заляха каньон в южната част на щата Юта и поставиха в опасност три групи туристи, които се е наложило да бъдат изведени с хеликоптер, предаде Асошиейтед прес.

Алън Алдредж, представител на шерифа на окръг Кейн, заяви, че мъжът, който е намерен мъртъв, и мъжът, който е в неизвестност, са били част от група от трима туристи, които се придвижвали на юг към Лийз Фери през границата между Юта и Аризона. Третият мъж е спасен и транспортиран до болница след няколкодневно издирване и се лекува от хипотермия и други наранявания.

Наводненията в Турция взеха нови жертви

Алдредж заяви, че съпругата на турист се е свързала с отговорните власти в понеделник, за да ги информира, че той не се е върнал у дома от похода, започнал в петък. 

Така наречените "атмосферни реки", които връхлетяха части от западните щати в края на миналата седмица, повишиха нивото на водата в каньоните, а в началото на тази седмица те се наводниха отново. Властите продължават да издирват изчезналия турист, пише БТА.

Два хеликоптера на министерството на обществената сигурност на Юта продължават да обикалят района в търсене на изчезналия турист. След като са били повикани за групата от трима души, те са помогнали и за изваждането на други 11 души, които са се обадили за помощ, тъй като са били блокирани в студените води на наводненията.

Росица Валентинова
228 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини