Нюйоркската полиция също смята, че Иран стои зад атентата в Бургас

  • 20 юли 2012 18:44

  • 2024
  • 4
Нюйоркската полиция също смята, че Иран стои зад атентата в Бургас
©

Полицията на Ню Йорк смята, че иранската Революционна гвардия или техни пълномощници са замесени, до момента в девет заговори, извършени през тази година срещу Израел или израелски цели по света.

Това се посочва в поверителен полицейски документ, с който Ройтерс се е сдобил.

Докладът, подготвен тази седмица от анализатори на разузнаването за Нюйоркската полиция, посочва, че три от заговорите са били осуетени през януари, три през февруари и останалите три в края на юни. Иран отрича да е подкрепял екстремистки атаки в чужбина.

В документа, озаглавен „Чувствителност на правоприлагащите органи”, се казва, че самоубийственият атентат в България е вторият заговор „разобличил се” тази година.

Всеки от заговорите е свързан с Иран или ливанските му съюзници от „Хизбулла”, се казва в документа, който е бил изготвен след взривяването на автобус с израелски туристи в Бургас.

Иран в четвъртък отхвърли „неоснователните твърдения” на Израел, свързващи Техеран с взрива, определяйки ги като „политически мотивирани обвинения, показващи слабостта на обвинителите”.

Официални представители на американските власти казват, че те са все по-съгласни с израелската оценка, че Иран и свързани с него са организирали убийството на няколко израелски туристи в Бургас от атентатор-самоубиец. Според тях нападението в България е относително сложно, което предполага, че организаторите му предварително са събрали информация за възможните цели.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2024 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
оп

2012.07.23 | 17:15

4
А по-голямата част от света смята , че американците стоят зад атентата.

2012.07.23 | 15:48

2
Кой какво смята не може да ти го каже нито една медия.Тя казва това което на нея и е казано да казва.Каква е истината обаче хората вече почват да разбират.Човечеството се събужда!!!

2012.07.23 | 17:15

3
Напълно съм съгласен!
ГЕРБ СА ТЕРОРИСТ No1

2012.07.23 | 15:47

1
Има две версии: 1) Атентата е дело на ГЕРБ заедно с американския посланик и ЦРУ за да бъде въвлечена България във войната с Иран! 2) Атентата е дело на мутро-комунистите и терористи от ГЕРБ за да се замажат очите на хората след доклада на Европейската комисия! Не забравяйте, че Бойко Борисов (Боко Тиквата или Агент Буда) е преследвал и се е гаврил с много хора докато е бил член на БКП преди 89-та. През 90-те години ръцете му са изцапани с кръвта на много хора и наркотрафик … Напълно възможно е ЦРУ да прикрива и използва този УРОД! ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ПОДКРЕПА НА ГРУПАТА ВЪВ ФЕЙСБУК ЗА СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ИЗПРАВЯНЕ НА БОЙКО БОРИСОВ, ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И ЦВЕТЕЛИНА ПРЕД СПЕЦИАЛИЗИРАН СЪД!

Добави коментар

Водещи новини