ФБР претърси жилището на Майк Пенс заради секретните документи

  • 10 февруари 2023 19:43

  • 487
  • 1
ФБР претърси жилището на Майк Пенс заради секретните документи
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

ФБР извърши днес претърсване на жилището на бившия американски вицепрезидент Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и в Индианаполис след откриването на секретни документи в дома му миналия месец, съобщи Ройтерс, като се позова на запознат източник.

Информацията бе потвърдена от източник на Асошиейтед прес.

Обискът бе извършен само няколко седмици след като адвокатът на Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и, Грег Джейкъбс, уведоми на 18 януари Националния архив в писмо за откриването на документи с гриф "Секретно" в дома на бившия вицепрезидент. Тези документи бяха предадени на ФБР.

Откриха класифицирани документи в дома на Майк Пенс

Жилището на Пенс бе претърсено в момент, когато както срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, така и срещу настоящия - Джо Байдън, текат разследвания, провеждани от двама различни специални прокурори, за съхраняване на секретни документи.

Нито министерството на правосъдието, нито говорител на Пенс засега не са отговорили на запитванията за коментар по темата, посочва АП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
487 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емй...

2023.02.10 | 20:27

1
Тая крава ще я опъндизат

Добави коментар

Водещи новини