ФБР претърси къщата на плажа на Джо Байдън

  • 01 февруари 2023 19:43

  • 738
  • 0
ФБР претърси къщата на плажа на Джо Байдън
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Агенти на ФБР претърсиха къщата на президента на Съединените щати Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в край Рехобот Бийч в щата Делауеър, съобщиха двама запознати източници пред NBC News. Трети източник, запознат със ситуацията, заяви, че за претърсването не е имало заповед и то е било по взаимно съгласие.

Адвокатът на Байдън, Боб Бауер, заяви, че Министерството на правосъдието извършва претърсването с пълната подкрепа и съдействие на президента.

ФБР не е открило секретни документи в дома на президента Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в щата Делауеър при пореден обиск в рамките на разследването за боравене с класифицирана информация, съобщи адвокатът на държавния глава. Според него действията на ФБР са били съгласувани с президента, който оказва "пълна подкрепа и сътрудничество" на властите.

ФБР подхвана Джо Байдън заради секретните документи

Претърсването, продължило 3,5 часа е било със съгласието на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и затова заповед не е била необходима.

По-рано в резиденцията на Байдън в Уилмингтън и в офис на вашингтонски мозъчен тръст бяха открити документи с гриф за класифицирана информация, но тогава Бауер заяви, че в къщата на президента на плажа (край Рехобот Бийч) не са намерени класифицирани документи.

Преди това ФБР претърси офисите на Центъра за дипломация и глобална ангажираност "Пен Байдън" в средата на ноември, след като там бяха открити класифицирани документи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
738 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини