Тръмп тръгва към щатите Ню Хемпшър и Южна Каролина, за да даде старт на кампанията си за Белия дом

  • 28 януари 2023 17:00

  • 763
  • 2
Тръмп тръгва към щатите Ню Хемпшър и Южна Каролина, за да даде старт на кампанията си за Белия дом
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Бившият американски президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския възнамерява днес да посети щатите Ню Хемпшър и Южна Каролина, съобщава БТА.

Това са първите две спирки от кандидат-президентската му кампания, която до голяма степен вървеше на празен ход, откакто през ноември миналата година Тръмп обяви кандидатурата си за Белия дом на изборите през 2024 година.

Републиканците в САЩ преизбраха подкрепяната от Тръмп Рона Макданиъл за председателка на партията

Тръмп ще говори най-напред на годишната среща на Републиканската партия в Сейлъм, щата Ню Хемпшър. След това той ще се отправи към град Колумбия, Южна Каролина, където смята да разкрие лидерския си екип. И двата щата се смятат за потенциално важни за изборите, тъй като са сред първите, в които се произвеждат първичните избори. От това как един кандидат се представя там често зависи дали ще направи успешна кампания или ще я прекрати.

Политически наблюдатели както от Републиканската, така и от Демократическата партия ще следят отблизо кой ще подкрепи Тръмп на тези прояви.

Някога безспорен център на гравитация в Републиканската партия, все по-голям брой официални представители на изборни длъжности изразяват съмнения за способността на Тръмп да победи президента демократ Джо Байдън, ако той реши да се кандидатира отново, каквито са масовите очаквания, отбелязва Ройтерс.

Мая Йорданова
763 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.29 | 00:11

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
ГРОБАРЯ

2023.01.28 | 17:35

1
НАПРАВИ РУСИЯ ВЕЛИКА !!!

Добави коментар

Водещи новини