От какво са резултат масовите нападения в САЩ?

  • 25 януари 2023 13:32

  • 328
  • 1
От какво са резултат масовите нападения в САЩ?
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Половината от масовите нападения в САЩ, извършени между 2016 г. и 2020 г., са били породени от лични спорове, спорове вкъщи или на работното място, предаде Ройтерс, като се позова на доклад на американските "Сикрит сървис", който цели предотвратяване на насилието, като разпознава предупредителните знаци.

Извършителите са били основно мъже, често такива, които вече са проявявали симптоми на психични проблеми, финансова несигурност или на домашно насилие, а нападенията обикновено са извършвани с огнестрелни оръжия. 

Докладът е публикуван дни, след като две масови нападения в Калифорния отнеха живота на 18 души. Властите установяват мотивите за двете нападения, дело на по-възрастни мъже.

През последните десетилетия масовите нападения се превърнаха в постоянно явление в САЩ, но законодателите остават разделени в решенията си, като демократите призовават за по-строги мерки за притежание на оръжия, а републиканците се фокусират върху психичното здраве и повишената сигурност, пише БТА.

Пак стрелба във Вашингтон, трима загинаха

Докладът от 70 страници е публикуван днес от Националния център за оценка на заплахите към "Сикрет сървис". В доклада се разглеждат 173 инцидента, в които са пострадали най-малко трима души.

Нападенията са били насочени срещу работни места, училища, религиозни институции и обществения транспорт, наред с други обекти, отнели са живота на 513 души и са ранили 1234.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
328 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.25 | 13:44

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини