Още класифицирани документи открити в дома на Байдън

  • 22 януари 2023 06:48

  • 1576
  • 8
Още класифицирани документи открити в дома на Байдън
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Разследващите от Министерството на правосъдието на САЩ са открили в петък още класифицирани материали след претърсване на дома на президента Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в Уилмингтън, щата Делауеър. Това се казва в изявление на личния адвокат на президента, цитирано от CNN.

Боб Бауер заяви, че по време на претърсването, което се проведе в продължение на близо 12 часа в петък, са открити материали, за които се счита, че попадат в обхвата на разследването. Сред тях са документи от службата на президента в Сената и от мандата му като вицепрезидент. Министерството на правосъдието е иззело за допълнителен преглед и ръкописни бележки на Байдън от вицепрезидентските години.

Бауер каза, че представители на личния правен екип на Байдън и на канцеларията на Белия дом са присъствали по време на щателното претърсване, по време на което са имали пълен достъп до дома на Байдън.

Бауер добави, че Министерството на правосъдието поиска търсенето да не се оповестява предварително, в съответствие с неговите стандартни процедури и ние се съгласихме да сътрудничим.

Нито Байдън, нито първата дама д-р Джил Байдън са присъствали по време на претърсването, каза специалният съветник на президента Ричард Саубър в изявление.

Той пише, че Байдън се е ангажирал да се справи с това отговорно, защото приема това сериозно и той и екипът му работят бързо, за да гарантират, че Министерството на правосъдието и специалният прокурор разполагат с това, от което се нуждаят, за да извършат задълбочен преглед.

Задържаните от Байдън поверителни документи може да са причина за непредвиден финал на президентския му мандат

Припомняме, че влиятелни американски конгресмени републиканци по-рано обвиниха Министерството на правосъдието, че използва двойни стандарти в подхода си към Байдън и експрезидента Доналд Тръмп. Под техния натиск главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд назначи специален прокурор Робърт Хоер да разследва случая Байдън.

Лидерът на републиканците в Сената на САЩ Мич Макконъл призова специалните адвокати на Министерството на правосъдието на САЩ, които разследват секретни документи, открити в резиденцията на бившия президент Доналд Тръмп и в офиса и дома на президента Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, да ги третират еднакво.

Преди това бившият президент на САЩ Доналд Тръмп беше обвинен в неправилно съхранение на секретни документи.

Миналата година следователите дори претърсиха и откриха партида секретни документи в резиденцията му във Флорида.

Противниците на Тръмп, който обяви кандидатурата си за президент на изборите през 2024 г., призоваха за отнемане на правото му да продължи да заема публична длъжност като наказание.

Калина Христова
1576 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.22 | 10:33

8
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

2023.01.22 | 10:15

7
При бай Ставри

2023.01.22 | 08:10

3
Много демократичните Съединени Щати се управляват от сина на един старец с деменция
Емѝ...

2023.01.22 | 10:12

6
Не думай, кой е синът?
Емѝ...

2023.01.22 | 10:12

5
Това е развитие в добра посока. Демократите е нормално да не го искат за кандидат, а той немА акъл да се оттегли сам.
Sarbeca Z

2023.01.22 | 07:17

1
Там глей кво става, уж дет толкова се натискаме да сме кат тях, ама там наща тиква му откриха милион евро и златни кюлчета в чекмеджето, къща в Барселона, оня прост пожарникар ганя продължава да се лези и да ръси простащина от трибуната ич му не е
Вземи се гръмни,

2023.01.22 | 08:56

4
че за мърсяваш въздуха със зловонните си пр@дни!
Z

2023.01.22 | 07:25

2
Старчето ще завърши с импийчмънт хаха и Камила Харис от Индия - резидент хаха.

Добави коментар

Водещи новини