Таксиметровите услуги в Ню Йорк поскъпват

  • 13 юли 2012 21:16

  • 639
  • 0
Таксиметровите услуги в Ню Йорк поскъпват
©

Такситата са сред любимите начини за придвижване в Ню Йорк. Цените на превоз на прословутите таксита в Голямата ябълка скачат със 17 процента на курс. Решението на градските власти ще се отрази най-вече на дългите курсове, които ще поскъпнат чувствително, съобщи БНТ.

С новите цени за курса от Манхатън до Международното летище Кенеди ще трябва да дадат седем долара повече или общо 52 долара. Мярката е в защита най-вече на таксиметровите шофьори.

Дейвид Яски, член на Комисията за таксиметров транспорт в Ню Йорк, обясни поскъпването на услугата с по-високата цена на бензина. Сега на един шофьор му трябват по 40 долара, за да зареди за една смяна. Освен това от кредитната му карта му вземат по осем долара на смяна. Така че днес един таксиметров шофьор се прибира у дома със 130 долара след 12-часова смяна, коментира Яски.

Увеличението се получава, като цената на всяка една пета от пропътувана миля, както и на всяка минута престой или бавно движение в задръстване, която досега беше 40 цента, става 50 цента.

Вдигането на цените има и противници, но все пак беше прието.

По думите на заетия в бранша Бил, това е най-великият момент в историята на таксиметровите шофьори в Ню Йорк и признание, че те заслужават прилични доходи.

Новите цени ще влязат в сила от септември. Последното поскъпване на такситата в Ню Йорк е било през 2004-та, когато увеличението беше с 26 процента.

Последвайте канала на

639 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини