България открива консулство в Мексикo

  • 04 януари 2023 13:47

  • 221
  • 0
България открива консулство в Мексикo
© Novini.bg/ Canva

Министерският съвет прие решение за откриване на консулство на Република България в Мексиканските съединени щати, ръководено от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице със седалище в община Сан Педро Гарса Гарсия и с консулски окръг, обхващащ територията на щата Нуево Леон, и за назначаване на Луис Карлос Урсуа Кастильо, гражданин на Мексиканските съединени щати, за почетно (нещатно) консулско длъжностно лице на Република България в Мексиканските съединени щати, със седалище в община Сан Педро Гарса Гарсия и с консулски окръг, обхващащ територията на щата Нуево Леон.

Нуево Леон е един от най-развитите в търговско и индустриално отношение мексикански щати. Столицата на щата, гр. Монтерей, е третият по значение икономически център в страната.

Правителството закрива почетното консулство в Малта

Луис Карлос Урсуа Кастильо е бизнесмен с опит в областта на финансовите, икойюмическите и социалните дейности, както и консултант на множество национални и международни компании.

Той разполага с добро обществено положение и с широки търговски и политически контакти в щата Нуево Леон.

Очаква се назначаването на почетен консул на Република България в Мексиканските съединени щати, със седалище в община Сан Педро Гарса Гарсия и с консулски окръг, обхващащ територията на щата Нуево Леон, да допринесе за допълнителното насърчаване на двустранните отношения в различни области от взаимен интерес, включително в търговско-икономическата сфера.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
221 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини