Илон Мъск обяви кога ще се оттегли от поста директор на "Туитър"

  • 21 декември 2022 09:22

  • 769
  • 1
Илон Мъск обяви кога ще се оттегли от поста  директор на "Туитър"
© Getty Images (архив)

Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, заяви, че ще се оттегли от поста главен изпълнителен директор на "Туитър", когато си намери заместник, съобщиха БТА и Ройтерс.

,,Ще подам оставка като главен изпълнителен директор, веднага щом намеря някой, който е достатъчно глупав да приеме тази работа! След това просто ще управлявам екипите, които се занимават със софтуера и сървърите", написа Мъск в Туитър.

Това е първият път, в който Мъск споменава, че ще се оттегли от ръководния пост, след като в неделя потребителите на Туитър решително подкрепиха въпросната идея в анкета, инициирана от самия него.

Мъск с първа реакция след гласуването в Туитър да напусне поста си

Призивите на Уолстрийт за оттеглянето на Мъск се засилват от седмици насам, а напоследък дори и високопоставени служители на компанията "Тесла" изразиха съмнения около фокуса му върху социалната медия и се запитаха дали Туитър не отвлича вниманието му от правилното управление на бизнеса с производство на електромобили, в който той заема централно място при дизайна и техническото проектиране.

Самият Мъск призна, че е имал твърде много работа и заяви, че ще търси изпълнителен директор на "Туитър". В неделя обаче той заяви, че няма наследник, нито кандидат, "който действително да е способен да поддържа Туитър жив".

Последвайте канала на

Владимир Василев
769 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Stamatis

2022.12.21 | 09:42

1
Себичен, зъл, невменяем и алчен чеп! Хората и бизнеса му вярват! как ли постига това този ненормалник и измамник от световна класа?!

Добави коментар

Водещи новини