Мъск пита потребителите на Туитър дали да се оттегли от поста

  • 19 декември 2022 07:23

  • 458
  • 3
Мъск пита потребителите на Туитър дали да се оттегли от поста
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, поиска от потребителите на Туитър да решат дали да остане начело на платформата за социални медии, след като призна, че е направил грешка вчера с въвеждането на нови ограничения за публикациите, с които се забранява популяризирането на конкурентни уебсайтове на социални медии, съобщава Асошиейтед прес.

В рамките на нова драстична промяна на политиката Туитър обяви, че потребителите вече няма да имат право да включват потребителски имена или линкове към Фейсбук, Инстаграм, Мастодонт и други платформи, които бяха определени от компанията като "забранени".

Този ход обаче предизвика незабавна вълна от критики, дори сред досегашни защитници на новия собственик на Туитър, така че Мъск в крайна сметка обеща да не предприема по-сериозни промени в политиката без онлайн допитване до потребителите.

Пример за това е известният инвеститор в рисков капитал Пол Греъм, който в миналото хвалеше Мъск, но вчера каза на своите 1,5 милиона последователи в Туитър, че това е "последната капка" и че може да го намерят в Mastodon. Акаунтът му в Туитър беше незабавно спрян, а скоро след това възстановен, тъй като Мъск обеща да отмени политиката, въведена само няколко часа по-рано.

Бившият главен изпълнителен директор на Туитър Джак Дорси, който наскоро инвестира в платформата за социални медии Nostr, отговори на публикацията за новите условия в Туитър с една дума: "Защо?".

Мъск възстанови профилите на журналисти в Туитър

"Моите извинения. Няма да се повтори", написа милиардерът в Туитър, като стартира нова 12-часова анкета, в която пита дали трябва да се оттегли като ръководител на Туитър. "Ще се съобразя с резултатите на това допитване", добави той.

Забранените платформи включват популярни сайтове като Фейсбук и Инстаграм и появили се наскоро конкуренти като Mastodon, Tribel, Nostr, Post и Truth Social на бившия американски президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския

Туитър заяви, че най-малкото ще блокира временно профили, които включват линкове към споменатите социални мрежи, както и такива, които се опитват да заобиколят забраната, използвайки вместо линк описание като "instagram dot com", посочи компанията.

Решението е пореден ход на новия собственик на Туитър Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, за ограничаване на определени публикации, след като миналата седмица блокира акаунти в Туитър на журналисти, които публикуваха данни за неговия частен самолет. 

В петък той възстанови акаунтите след критики от страна на правителствени представители, застъпнически групи и журналистически организации от различни части на света в петък, като някои от тях заявиха, че платформата за микроблогове застрашава свободата на пресата.

Обещанието на Мъск да позволи на потребителите да решат бъдещата му роля в Туитър на базата на онлайн допитване без научна стойност се появи сякаш ненадейно вчера, въпреки че той обеща през ноември, че скоро ще има реорганизация, отбелязва АП.

Анкетата трябва да приключи в 11.20 часа по Гринуич днес, макар че милиардерът не уточни кога ще се оттегли, ако това е желанието на мнозинството от участниците в допитването, отбелязва Ройтерс.

Мъск заяви пред съд в щата Делауер миналия месец, че ще намали времето си в Туитър и ще потърси нов ръководител на компанията. Той беше разпитан как разпределя времето си между Тесла (Tesla) и останалите си компании, включително СпейсЕкс (SpaceX) и Туитър. 

По думите му той никога не е искал да бъде изпълнителен директор на Тесла или на която и да е от другите компании.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
458 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ТОВА НЕ Е ЛИ

2022.12.19 | 09:38

1
ЧАСТНА, БЕЗПЛАТНА УСЛУГА? ВСЕ ЕДНО АЗ ДА ПИТАМ ГАДНИТЕ ЖИВОТ НИ ДАЛИ МЕ ИСКАТ ЗА БОГ ИЛИ НЕ :) В МОЯ! СВЯТ.
ЖИВОТ НИ ГАДНИ МРЪСНИ

2022.12.19 | 09:40

2
ВИЕ СЕГА, ИСКАТЕ ЛИ МЕ ЗА БОГ ИЛИ ДА ВИ ИЗ Б И Я ДО КРАК? :)
ЖИВОТ НИ ГАДНИ

2022.12.19 | 09:47

3
ПОЧВАЙТЕ ДА ВЪРТИТЕ ОПАШКИТЕ СЪГЛАСИТЕЛНО! ДА НЕ РАЗВЪРТИМ АЗ ГЕГАТА!

Добави коментар

Водещи новини