Разкриха мистериозното убийство на „Детето от кутията“ след 65 г.

  • 02 декември 2022 15:46

  • 17795
  • 0
Разкриха мистериозното убийство на „Детето от кутията“ след 65 г.
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Преди 65 години убийството на дете разтърсва американския град Филаделфия. Случаят става известен като "Момчето от кутията", но все още не е разкрит. Сега е постигнат пробив в разследването с помощта на ДНК анализи и случаят може да бъде разрешен.

Повече от шест десетилетия по-късно полицията е успяла да идентифицира детето, чието тяло е открито на 25 февруари 1957 г. в картонена кутия извън града, съобщиха полицейски източници, предаде БТВ.

С помощта на ДНК анализи са открити и роднини на безименното преди това момче. Намерен е и неговият акт за раждане. Семейството му е живяло в район около Филаделфия.

Подробности за убийството на българския студент в Лондон

Въпреки че са минали толкова много години, все още могат да бъдат повдигнати обвинения в убийство. Тялото на момчето, което е било на възраст около 4-6 години, е било открито съблечено и завито в одеяло. Регистрирани са и множество следи от побой и няколко белега. Причината за смъртта е травма от тъп предмет. Детето е било измито и подстригано набързо и непрофесионално.

След като тялото на момчето е намерено, полицията предполага, че бързо ще успее да го идентифицира. Но разследването се проточва с години и не води до пробив. Из цяла Филаделфия е разпространен ликът на русото момче с молба за помощ от жителите на града.

През годините различни подходи в разследването изглеждат обещаващи, но нито един от тях не води до изясняване на престъплението. Детето става известно като „Момчето в кутията“ и „Непознатото дете на Америка“. Мистериозният случай е най-старият неразрешен случай във Филаделфия и един от най-старите неразкрити случаи въобще в САЩ.

Момчето е погребано в гробището в града след смъртта си. За последно останките му са били ексхумирани през 2019 г., когато се вземат ДНК проби.

Тъй като до последно самоличността на момчето беше неизяснена, на надгробния камък стои надпис "Непознатото дете на Америка". Сега предстои да бъде гравирано истинското му име, което доведе до емоционални реакции в служителите на гробищния парк.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
17795 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини