Град Чесапийк е разтърсен от стрелбата в супермаркета

  • 23 ноември 2022 14:46

  • 543
  • 0
Град Чесапийк е разтърсен от стрелбата в супермаркета
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Ние всички сме разтърсени от това, което се случи днес", каза Рик Уест, кмет на американския град Чесапийк, станал сцена на стрелба с жертви, предаде Би Би Си.

Местният управник изрази съболезнования на близките на жертвите на престъплението и пожела бързо възстановяване на пострадалите.

Двамата представителите на щата Вирджиния в Сената (горната камара на парламента на САЩ) Луис Лукас и Марк Уорнър заявиха, че са ужасени от случилото се в града. Депутатите също изразиха съболезнования на близките на жертвите.

От компанията "Уолмарт", собственик на магазина, където стана стрелбата заявиха: Ние сме шокирани от тази трагедия. "Уолмарт" оказва всякакво съдействие на властите в процеса на разследването на убийството.

Около 14 часа българско време днес полицията в Чесапийк даде пресконференция. "Убитите са най-малко седем. Служител в магазина е открил огън по свои колеги. Той е застрелял шестима души и се самоубил. Петима от пострадалите са в тежко състояние. Лекарите се борят за техния живот", казаха пазителите на закона.

Шест са жертвите на стрелбата в супермаркет в САЩ

"Според местни медии убиецът на шестимата е мъж на около 50 години. Той е работел в магазина поне две десетилетия", добави Би Би Си.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
543 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини