Върховният съд на щата Ню Йорк насрочи гражданско дело срещу Тръмп за данъчни измами

  • 23 ноември 2022 11:34

  • 353
  • 4
Върховният съд на щата Ню Йорк насрочи гражданско дело срещу Тръмп за данъчни измами
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Върховният съд на щата Ню Йорк насрочи за 2 октомври 2023 г. първото заседание по гражданското дело срещу Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и три от децата му за данъчни измами през неговата "Тръмп организейшън", съобщи Франс прес. Датата е около 13 месеца преди следващите президентски избори в САЩ през ноември 2024 г.

В края на септември главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс повдигна обвинение срещу Тръмп и децата му за "умишлено" манипулиране на оценките на активите на групата "Тръмп организейшън. Сред тях са голф клубове, луксозни хотели и други недвижими имоти, а целта е била получаване на по-изгодни банкови заеми и намаляване на дължимите данъци.

Джеймс поиска обезщетения в полза на държавата на стойност 250 милиона долара и забрана Тръмп и близките му да управляват компании. Освен бившия президент са обвинени три от децата му - Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския младши, Ерик Тръмп и Иванка Тръмп.

Съдия Артър Енгорън от Върховния съд на щата Ню Йорк определи вчера работен график по процедурата, която ще започне през декември и ще приключи със започването на процеса на 2 октомври 2023 г.

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който миналата седмица обяви официално, че отново ще се кандидатира за президент през 2024 г., е обект на няколко съдебни дела, но до момента не признат за виновен по нито един от тях.

Три дни след обявяването на кандитатурата на Тръмп, американският министър на правосъдието Мерик Гарланд назначи Джак Смит за специален прокурор по двете текущи разследвания срещу бившия президент - за опит да промени официалните резултати от изборите през 2020 г., както и за изнасяне и държане на документи от Белия дом.

Специалният прокурор трябва да установи дали има причина за повдигане на обвинения срещу Тръмп по едно от двете разследвания, но финалното решение ще бъде на министър Гарланд, който е и главен прокурор.

Доналд Тръмп подписа сделка за 4 милиарда долара. Ще строи комплекс в Оман

Върховният съд на САЩ отхвърли вчера поредно обжалване на Тръмп и по този начин разреши предоставянето на данъчните му декларации на специална комисия в Камарата на представителите.

Комисията в контролираната от демократите до януари догодина долна камара на Конгреса се опитва от три години да получи данъчните документи, подавани от милиардера в периода 2015-2020 г.

Противно на всички други президенти от 70-е години насам, Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския води продължителна битка пред различни съдебни инстанции срещу исканията на Конгреса да публикува данъчните си декларации.

Липсата на прозрачност около състоянието на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, което той дава за пример в предизборните си кампании, от години подхранва спекулации за истинския размер на богатството му и възможни конфликти на интереси. Не съществуват гаранции, че предоставянето на данъчните декларации ще доведе до разкрития за дейността на бившия президент.

Специалната комисия, която ще получи документите, за да изработи етични правила за дейността на американските президенти, не е упълномощена да ги огласява. По всяка вероятност работата ще приключи през януари догодина, когато републиканците ще си върнат контрола в Камарата на представителите, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
353 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Лелеее

2022.11.25 | 17:52

4
Има ли по-разследван човек от Д. Дж. Тръмп, то не бяха връзки с Русия, изнудване на украйна укриване на данъци 2 пъти, шпионаж на кампанията му, 6 януари.... И от всичко ко излезе - НИЩО.
Асен

2022.11.23 | 15:55

3
Уплашени са комунягите, дони идва и лошо им се пише. Те са същите крадци, измамници и търтеи като нашата червена паплач!

2022.11.23 | 12:04

2
Тоест ще ровят ако случайно намерят нещо...една жена каза
ФБР

2022.11.23 | 11:55

1
ПРОДЪЛЖАВА ДА РОВИ :)

Добави коментар

Водещи новини