САЩ: Не ближете тази жаба!

  • 08 ноември 2022 14:11

  • 577
  • 1
САЩ: Не ближете тази жаба!
© Novini.bg/ Canva

Колкото и вкусно да изглежда, трябва да се въздържате от близане на пустинната жаба Сонора, предупреждават от Националната паркова служба на САЩ. 

Във вторник службата използва Facebook, за да предупреди минувачите да бъдат внимателни с пустинната крастава жаба Сонора, известна още като краставата жаба на река Колорадо. Тя е една от най-големите жаби, открити в Северна Америка, с размери до 20 сантиметра. 

Но жабите, открити в югозападната част на Америка, се гордеят и с друга уникална характеристика - те „имат видни паротидни жлези, които отделят мощен токсин“, според NPS. Паротидните жлези се намират точно зад очите на жабата, пише NOVA.

Шест нови вида жаби са открити в Мексико

Тези токсини могат да разболеят хората, ако докоснат жаба или я поставят в устата си. Това е и причината от Парковата служба да се обърнат към туристите с молба „да не ближат жабите“. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
577 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.08 | 19:54

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини