Задържаха бивш черногорски боксьор в САЩ за контрабанда на кокаин

  • 01 ноември 2022 11:58

  • 898
  • 1
Задържаха бивш черногорски боксьор в САЩ за контрабанда на кокаин
© Getty Images

Бивш боксьор в тежка категория от Черна гора бе обвинен от министерството на правосъдието на САЩ в трафик на 22 тона кокаин на стойност над 1 милиард долара, съобщи Ройтерс.

43-годишният Горан Гогич бе арестуван в неделя вечерта, докато се опитвал да се качи на полет за Цюрих от международното летище в Маями, след като му бяха повдигнати обвинения в Ню Йорк. Прокурорите държат Гогич отговорен по три обвинения за нарушаване на федералния закон за борба с наркотиците по море и едно обвинение в заговор. Всяко обвинение включва задължително минимум 10 години затвор и възможна доживотна присъда.

Гогич бе задържан след кратко явяване пред американския магистрат Лисет Рийд в Маями, каза неговият адвокат. Поредното изслушване е насрочено за 7 ноември.

Обвиненията произтичат от конфискациите на 22 тона кокаин в три търговски товарни кораба през 2019 г.

Спецакция в Черна гора: Задържаха граждани по подозрения за работа с руското разузнаване

Прокурорите заявиха, че заговорниците са транспортирали кокаин до Европа от Колумбия през американски пристанища, използвайки кранове и мрежи през нощта, за да качват наркотици на товарни кораби от приближаващите моторни лодки по маршрутите на корабите.

Сложната операция изисква познаване на екипажа на всеки кораб, данните за маршрута и местоположението, както и наличие на място за съхранение на наркотици в транспортни контейнери, които вече са на борда, заявиха прокурорите.

Според съдебните документи Гогич е ръководил логистиката, координирайки се с членове на екипажа, колумбийски трафиканти и европейски докери, за да облагодетелства себе си и своите базирани на Балканите картели.

В изявление американският прокурор Бреон Пийс в Бруклин нарече ареста и обвинението на Гогич "ярка победа за правоприлагащите органи“.

Лорънс Хашиш, адвокатът на Гогич, заяви, че тези обвинения са изненадали клиента му.

"Той твърди, че е невинен и е дошъл в САЩ за боксова конвенция в Пуерто Рико", посочи адвокатът.

Гогич е бил боксьор от 2001 до 2012 г., като е спечелил 21 двубоя и е загубил четири с две равенства, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
898 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.01 | 13:27

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини