Федералните власти в САЩ разследват милиардера Илон Мъск

  • 14 октомври 2022 10:36

  • 1480
  • 6
Федералните власти в САЩ разследват милиардера Илон Мъск
© Getty Images

Федералните власти в САЩ разследват мултимилиардера Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, поради поради неговите действия, свързани с офертата му за закупуването на "Туитър" (Twitter Inc.) за 44 милиарда долара. Това става ясно от документ, депозиран в съда от технологичната корпорация, която притежава едноименната социална мрежа, информира Ройтерс.

В документа е отбелязано, че срещу Мъск тече разследване, но не се посочва нито причината за него, нито кои федерални власти го провеждат. 

Технологичната компания, която през юли заведе дело срещу предприемача, за да го принуди да финализира сделката в съответствие с предварителното споразумение, обяви, че адвокатите на Мъск са отказали да й предоставят документи, които тя е поискала, твърдейки, че те са предмет на "следствена тайна".

В края на септември адвокатите на мултимилиардера са представили искане, в което са посочили "списък с поверителни документи", които не трябва да бъдат представени, обяви "Туитър".

В крайна сметка: Мъск купува Twitter

Те включват "работен вариант" на електронно писмо от 13 май до Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) и презентация със слайдове (представяне на текст, изображения, схеми, клипове и т.н. - бел. ред.), предназначена за Федералната комисия за търговията (FTC), отговаряща за защитата на потребителите и за спазване на правилата на конкуренцията.

Документът, депозиран от "Туитър", представлява искане към съдия от щата Делауеър да нареди на адвокатите на Мъск да представят документите. Той е внесен на 6 октомври.

Това става в деня, в който съдията обяви, че временно спира хода на съдебния процес, след като по-рано беше съобщено, че мултимилиардерът е решил да не се отказва от сделката за закупуването на технологичната компания, припомня Ройтерс.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1480 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ukraina55

2022.10.14 | 13:44

6
Щом САЩ каже нещо иго прави че разследват Мъск ще постигнат целта,американското правителство,щего доведе до просешка тояга,винаги има за какво да го хванат и сасипят.Мъск ще падне.Дори фирмата му ще вземат на Мъск.Тръгнешли срещо системата,загиваш.
Ukraina55

2022.10.14 | 13:37

5
А така ще му конфискуват яхтите, парите и спътниците и фирмата на Мъск,и ще спрат банковите му сметки като на руските олигарси.Ще доведат Мъск до пълен разпад и дори затвор.Мъск си мисли че е недосегаем,ама така и руските олигарси си мислеха, ама се застрелват в главите разорени и бедни.Мъск дърпа дявола за опашката и дявола ще му изиграе много лоша шега чак до разруха.
Д.ИВАНОВА

2022.10.14 | 11:49

4
Извратеният "елит"на който подражавате...
PaulaFox

2022.10.14 | 11:38

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.14 | 10:42

1
Разследват го щото спря сателитния нет на укрите.

2022.10.14 | 10:51

2
Точно така !

Добави коментар

Водещи новини