Мит Ромни скатавал данъци?

  • 04 юли 2012 16:12

  • 558
  • 0
Мит Ромни скатавал данъци?
© gettyimages

Бившият губернатор на Масачузетс Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на, който ще бъде издигнат официално от Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ, е заподозрян в избягване на данъци.

Според Vanity Fair политикът е имал сметки на Каймановите острови и Бахамите, като използвал местни банки, за да си спести плащанията към бюджета на САЩ. Според материал в списанието трудно е да се установи каква сума е вложил Ромни в офшорните финансови институции и дали е превел пари в хазната. Ромни трябваше да си публикува данъчната декларация в началото на годината заради натиск от страна на тогавашншия му съперник на вътрешнопартийните избори Нют Гингрич. Конкурентът обвини Ромни в липса на прозрачност и заяви, че досега в САЩ не е имало нито един кандидат за президент със сметки в швейцарски банки. След излизането на документа бившият губернатор трябваше да плати 6,2 млн. долара данъци.

Ромни нарече информацията на изданието компромат и опит на сегашния държавен глава Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият да отклони вниманието на американците от икономическите проблеми. Президентът, от своя страна, заяви, че публикацията на списанието поставя много въпроси.

Изборите са насрочени за 6 ноември.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
558 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини