Руският посланик в САЩ: Доставката на оръжия на Украйна прави Америка съучастник в конфликта

  • 05 октомври 2022 07:29

  • 894
  • 8
Руският посланик в САЩ: Доставката на оръжия на Украйна прави Америка съучастник в конфликта
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Доставката на тежки оръжия на Киев затвърждава статута на САЩ като участник в конфликта. Москва възприема това като непосредствена заплаха за своите стратегически интереси, заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов по повод новата военна помощ на САЩ за Украйна, информира БТА, позовавайки се на ТАСС. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13307

Антонов каза това в отговор на журналистически въпрос, се посочва в акаунта на посолството в Телеграм.

Руските дипломати в САЩ са заплашвани с насилие и примамвани от ФБР, каза посланикът на Русия

"Смятаме това за непосредствена заплаха за стратегическите интереси на нашата страна", подчерта Антонов.

Доставките на военни средства, извършвани от САЩ и съюзниците им "не само водят до удължаване на кръвопролитията и нови жертви, но и увеличават опасността от пряк военен сблъсък между Русия и страните от Запада".

"Призоваваме Вашингтон да прекрати провокационните действия, които могат да имат най-сериозни последствия", добави руският дипломат.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
894 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.05 | 12:52

8
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.05 | 11:34

5
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИ
МЕДВЕДЕВ- ЯДРЕНИЕНИЯ

2022.10.05 | 12:06

7
ТОЗИ ДЕТО ЗАПЛАШВА ЗАПАДА С ЯДРЕН АПОКАЛИПСИС, ИМА СИН ПЬОТЪР, ДЕТО ПРИТЕЖАВА IT ФИРМА В СИЛИКОНОВАТА ДОЛИНА В САЩ. ИМА И ЯХТА ЗА 100 МИЛИОНА $! ДНЕС СА МУ ГИ ЗАМРАЗИЛИ. СЪЩОТО И НА ДЕЦАТА НА ГЕНЕРАЛИ ОТ ВИСШЕТО КОМАНДВАНЕ НА МАТУШКАТА. ЗАМРАЗЕНИ ОБАЧЕ НЕ ЗНАЧИ КОНФИСКУВАНИ. ТА СЕ ПИТАМ ЗАЩО САМО ИМ ТЕГЛЯТ УШИТЕ, А НЕ ГИ КЪСАТ ??? ЯВНО ИМ ПОДСКАЗВАТ НА ТЕЗИ ХОРА:.... ПО-ПОЛЕКА, ПО-ПОЛЕКА! ВЪПРЕКИ ВСИЧКО СМЯТАМ, ЧЕ АКО "ОЩЕТЕНИТЕ" НЕ ОБУЗДАЯТ ВОЖДА СИ МОЖЕ ДА СТАНЕ НЕЩО.

2022.10.05 | 11:55

6
Тайба фостата.
Протестиращ

2022.10.05 | 08:49

1
Вчера си купих един хляб и ударих съседа по главата с него. Това прави хлебозавода участник в конфликта.
дсада

2022.10.05 | 11:34

4
Не се напрягай много да мислиш по темата, защото си прост като бетоновоз
И това не е война, това жидовско споразумение от 1

2022.10.05 | 10:03

3
На референдума съветските граждани гласуваха с абсолютно мнозинство за запазването на СССР, но на бъдещото ръководство на Русия не му пукаше за волята на гражданите! Първо, предателите се съгласиха с външните господари и след като унищожиха страната, те я отнесоха до банките на своите западни господари, а когато хората започнаха да подозират измама, те организираха война.Под претекст за санкции, западните господари конфискуваха страната, изнесена в техните банки и, като вдигнаха цените на всичко, отново ограбиха робския народ.Но не всичко беше конфискувано - за марионетки - предателите бяха оставени пари за разходи и им беше позволено да ги отведат в страни, които не подкрепят санкциите. И след всичко това за желанието за изграждане на многополюсен свят не е нужно да говорим, защото робовладелците и робите са двата полюса от 1991 г. насам.Също така и всички санкции срещу обикновени хора, пенсионери и хора с увреждане.За елита нищо не се е променило, Розенбаум изнася концерти в Чехия и Германия..
Ukraina55

2022.10.05 | 08:59

2
На САЩ неим пука за тъпото руското мнение,на Америка неим пука какво мисли Русия.Иматси воиска,пари и ядрен арсенал пълен капацитет и неим пука какво мисли РФ за тях.Оръжиятя за Украйна се доставят и доставките няма да спрат,докато Украйна не заличи РФ от картата на света.Такаче РФ да си приказва каквото си иска не ги интересува.Слава Украйна.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини