Общото събрание на ООН свиква спешно заседание за Украйна

  • 04 октомври 2022 21:43

  • 3103
  • 10
Общото събрание на ООН свиква спешно заседание за Украйна
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Общото събрание на ООН насрочи спешна сесия с начало 10 октомври за обсъждане на анексирането от Русия на четири района в Източна Украйна, предаде ДПА, като се позовава на писмо, разпратено до 194-те страни членки на организацията.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13103

По време на разискванията ще се гласува и резолюция, осъждаща действията на Москва. Не е ясно дали гласуването ще се състои в понеделник предвид големия брой оратори, които се очаква да вземат думата.

Русия наложи вето на подобна проекторезолюция в петък в Съвета за сигурност на ООН - най-влиятелният орган на ООН, съставен от 15 държави. Тогава Китай, Индия, Бразилия и Габон се въздържаха от гласуване.

Русия наложи вето на резолюцията на ООН, осъждаща референдумите в Украйна

По време на гласуването в Общото събрани се очаква стабилно мнозинство да вземе решение в полза на осъждането. Въпреки това резолюцията ще бъде оценена спрямо двата предишни резултата.

През март събранието осъди руската инвазия в Украйна с рекордно мнозинство от 141 гласа. След анексирането на Крим от Русия през 2014 г. 100 държави-членки подкрепиха резолюция, която настояваше за възстановяване на териториалната цялост на Украйна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3103 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.05 | 17:24

8
forward.com/news/462916/nazi-collaborator-monuments-in-ukraine/ ---------- Украйна има нужда (и то спешна!!!) всички нацисти/фашисти (дори жени и/или деца!!!) да бъдат избесени по стълбовете!!! Това важи и за всички други (задължително и в България!!!) държави, по земното кълбо - както и за всички други аборти, а именно - Смърт за всички нацисти, фашисти, комунисти, анархисти, американофили, русофили, украйнофили, путинофили, ционисти и всички тем подобни, умствени малформации!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!! Тоя нефелника долу, чак ги бил подкрепял украйнските нацисти/фашисти бе... Хахаха така ще те подкрепим някой ден - от някой стълб... Хубава подкрепа и поддръжка ще ти дадем - ще има да висиш - ехеее :) Както се казва - когато и да ви избесим все ще е късно :) Час по-скоро трябва да изчистим майката Земя, от такива като вас :)
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.05 | 17:25

10
youtube.com/watch?v=Ni-JjIPkygU ---------- Ето Ви още от татуираните подчовеци, които се криха 90 дни в каналите... На 30 секунда - Тотенкопф и Ес*Ес... На 35 секунда - портет на Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 37 секунда вече е цяла картина - Боготворение на нацизма/фашизма в пълния му блясък... На 1.58 - цял цитат на/с Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 2.20 - Св*ас*ти*ки... Изгледайте го цялото - има още куп портрети на нацисти/фашисти... Има и 14*88, Келтски кръстове, Арамейски слънца, Трискалиони, Панцерфаусти, Волксфронти, Хи*тл*ерюгенди, Железни кръстове/орли и т.н. и т.н... Абе както се казва... Когато и да ги избесиш тия подчовеци по стълбовете - все ще е късно... Има и още по-фрапантни видеа в нета на нацистите/фашисти от Украйна, че и от Полша де - там вече положението е на друго ниво... За да отричаш съществуването на нацисти/фашисти в Украйна, или трябва да имаш умствени отклонения/малформации, или да си платен, или чисто и просто - и ти да си като/от тях... Това е голата истина - едно от тия три... Дано да не е последното, че в наказателното производство има споделена престъпна отговорност - когато подкрепяш/симпатизираш/обичаш престъпници...
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.05 | 17:25

9
youtube.com/watch?v=jiBXmbkwiSw ---------- Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти/фашисти!!! От 9-та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...

2022.10.05 | 11:41

7
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИ
Ukraina55

2022.10.05 | 09:28

6
ООН са впълнотоси право да непризнаят незаконните руски референдуми в окопираните Укрсйнски територии.Които са незаконо анексирани и украинската армия си ги връща с пълно право.Товаса украински територии и такива ще си останат с поткрепата на ООН и Западните империи.Такаче Путин да го духа,неговата дума няма тежезт и да си приказва каквито глупости си иска.Путин няма думата за тези територии на украинците.Слава на ООН.
тия

2022.10.05 | 01:45

5
симуланти докого ще кимулират дейност
Цв

2022.10.04 | 22:18

2
Вие единствено с Украйна ли ще се занимавате? Другите???

2022.10.05 | 00:42

4
ако спре нагласената война на елита, пирамидата рухва
PaulaFox

2022.10.04 | 22:39

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Новини бг

2022.10.04 | 21:52

1
Напъните ви не са , достатъчни. Можете още.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини