Макрон ще пристигне на държавна визита в САЩ на 1 декември

  • 26 септември 2022 21:50

  • 446
  • 2
Макрон ще пристигне на държавна визита в САЩ на 1 декември
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на ще пристигне във Вашингтон на 1 декември на първата си държавна визита в САЩ от началото на мандата на американския си колега Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Това ще е втората държавна визита в САЩ за Макрон, който бе избран през май 2017 г., по-рано тази година беше преизбран на президентския пост. Първата му държавна визита във Вашингтон със състоя при управлението на президента Доналд Тръмп.

Това посещение "ще подчертае дълбоките и трайни отношения с Франция - нашият най-стар съюзник", заяви говорителката на Белия дом Карин-Жан Пиер, съобщавайки за визитата.

Макрон: Няма да се огънем пред шантажа на Путин

Поканата е също знак, че отношенията между Байдън и Макрон отново са се подобрили. Отношенията помежду им стигнаха най-ниската си точка миналата година, след като САЩ обявиха сделка за продажба на ядрени подводници на Австралия. Решението на САЩ доведе до разтрогване на сделката между Париж и Канбера за продажбата на френски дизелови подводници на Австралия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
446 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.09.27 | 09:45

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУРВИИИИИ
Пидала

2022.09.26 | 23:03

1
Ще , ходи при шефа-ротшилд.

Добави коментар

Водещи новини