Глобалната инициатива на президента Клинтън се радва на голям интерес

  • 20 септември 2022 10:37

  • 592
  • 1
Глобалната инициатива на президента Клинтън се радва на голям интерес
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Глобалната инициатива на президента Клинтън стартира през 2005 г. Между учредителите е Председателят на фирмената група на Търговска Лига – Тихомир Каменов, който получава лична покана да се присъедини към водещите бизнес организации, държавни глави, нобелови лауреати и неправителствени лидери, съобщава "Дарик".

До днес членовете на инициативата са осъществили повече от 3700 проекта, променили живота на над 435 милиона души в повече от 180 страни.

Бил Клинтън: Разширяването на НАТО не е виновно за руската инвазия в Украйна

Тази година, за първи път след 2016 г., Глобалната инициатива събира в Ню Йорк над 1800 участници. Обсъждат се действия за решаване на кризите с бежанците, климатичните промени, равен достъп до здравеопазване, икономически растеж и други.

Сред водещите имена са д-р Тедрос Гебрейесус - СЗО, Ерик Адамс - кмет на Ню Йорк, Лари Финк – изпълнителен директор на мултинационална компания за инвестиционен мениджмънт, Малала Юзафзай – нобелов лауреат, губернатори, министри, държавни секретари, представители на академичничната общност и знаменитости.   

В речта си по време на откриването на форума, Клинтън посочи, че обществото е жадно да споделя идеи и работи заедно за постигане на глобални цели.

Участниците са отдадени на различни проекти, за да подобрят живота в сферите на екологията, здравеопазването и образованието.

Посветени на обществени каузи, компаниите на българския предприемач успяват да трансформират обществото и в силно конкурентна среда работят за повишаване качеството на здравните услуги и удължаване на живота чрез подобряване достъпа до високотехнологично здравеопазване на българските пациенти.

Цветелина Кирилова
592 1

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.21 | 09:40

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини