Тропическа буря се насочва към Мексико и крайбрежието на Тексас

  • 22 август 2022 10:45

  • 385
  • 0
Тропическа буря се насочва към Мексико и крайбрежието на Тексас
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Потенциална тропическа буря вчера се насочи към американско-мексиканската граница и може да предизвика дъждове и внезапни наводнения в североизточните части на Мексико и Южен Тексас, предаде Асошиейтед прес.        

Националният център по ураганите на САЩ в Маями съобщи, че потенциалният тропически циклон "Четири" се намира на около 270 км югоизточно от устието на река Рио Гранде. В този район се намират мексиканския град Матаморос и град Браунсвил, Тексас.

Рекордни нощни горещини през юли в САЩ

Метеорологичното явление се движи на северозапад със скорост 20 километра в час може да се превърне в тропическа буря, преди да достигне сушата през нощта. Ветровете в системата достигат скорости от близо 55 километра в час.

Предупреждения за тропическа буря бяха издадени за участък от крайбрежието на Мексиканския залив в Тексас и за част от североизточното крайбрежие на Мексико.

Правителството на Мексико издаде предупреждение за тропическа буря за крайбрежието на Мексиканския залив от Бока де Катан на север до устието на река Рио Гранде. Предупреждение за тропическа буря е в сила и за крайбрежието на Тексас от Порт Мансфийлд на юг до устието на Рио Гранде.-

Росица Валентинова
385 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини