Изследовател на влечуги почина, ухапан от гърмяща змия

  • 15 август 2022 18:05

  • 14527
  • 0
Изследовател на влечуги почина, ухапан от гърмяща змия
© Novini.bg/ Canva

Уважаван изследовател на змиите, автор на множество значителни открития за вида, е починал, ухапан от гърмяща змия, съобщи Асошиейтед прес.

Уилям “Марти” Мартин е починал на 3 август, след като бил ухапан предишния ден от хваната змия в дома си в Харпърс Фери, Западна Вирджиния, каза съпругата му Рене Мартин.

Гърмящите змии вероятно са единствените, доволни от климатичните промени

Мартин, който бил на 80 години, продължавал да обикаля планините, за да документира и преброява популациите на змии в отдалечени райони, разкри Джо Вилари, управител на резервата Бул ран маунтинс, който съпровождал Уилям в експедициите.

Джон Сийли, изследовател на гърмящите змии от Стоксдейл, Северна Каролина, познавал Мартин повече от 30 години. Той каза за него, че е вероятно най-изявеният авторитет сред изследователите на гърмящи змии – вид, който изучавал от дете. Още като малък Мартин открил неизвестна дотогава популация на влечугите от вида в резервата и убедил херпетолог да потвърди на място откритието му, предаде bg-voice. 

Мартин и преди бил ухапван от змии, но се възстановявал. Според Вилари гърмящите змии избягват контакт с хора и често не хапят, дори и ако бъдат случайно настъпени.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
14527 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини