15 трупа оставиха наводненията в Кентъки

  • 29 юли 2022 17:46

  • 405
  • 1
15 трупа оставиха наводненията в Кентъки
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Спасителни екипи и военни от американската Национална гвардия днес издирваха хора, изчезнали при рекордно големите наводнения, които заличиха цели общини в някои от най-бедните региони на САЩ, съобщава БТА.

Губернаторът на щата Кентъки Анди Бишиър съобщи за 15 загинали, сред които има и деца, и допълни, че броят на жертвите вероятно ще нарасне заради продължаващите валежи.

Осем души загинаха при наводнения в щата Кентъки

Мощните наводнения погълнаха градове, разположени в близост до водоизточници в долините и котловините на планинската верига Апалачи, и нанесоха сериозни щети на жилища, предприятия и превозни средства. Спасителните операции са затруднени от кални свлачища.

Вчера спасителните екипи извършиха близо 50 полета и стотици операции по вода, но все още има много хора, които се нуждаят от помощ, каза Бишиър. Трудно е да се каже обаче колко са те, понеже в целия район на бедствието няма мобилна връзка и електричество, допълни губернаторът.

В най-тежко засегнатите области са разположени войници от Националната гвардия. В три парка са изградени временни подслони, а материалните щети са толкова големи, че се е наложило стартирането на интернет кампания за набирането на средства за пострадалите. 

Бишиър каза още, че президентът Джо Байдън се е обадил, за да изрази подкрепата си за усилията по предстоящото възстановяване от наводненията, което според губернатора ще отнеме повече от година.  

Мая Йорданова
405 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.07.30 | 09:33

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУРВИИИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини