Продължават преговорите между САЩ и Русия за размяна на затворници

  • 28 юли 2022 13:04

  • 1033
  • 0
Продължават преговорите между САЩ и Русия за размяна на затворници
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Преговорите между Москва и Вашингтон за размяна на затворници продължават, но все още не са дали резултат, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, предаде Ройтерс.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза вчера, че ще разговаря с руския си колега Сергей Лавров по телефона през следващите дни и ще го притисне да отговори на предложението, направено от Вашингтон, за да осигури освобождаването на американски граждани, задържани от Москва.

Блинкън ще разговаря с Лавров за задържани граждани на САЩ

Пехотинецът Пол Уилън излежава 16 години в Русия за шпионаж. Баскетболистката Грайнър се призна за виновна за наркотрафик заради ампули с масло от марихуана, открити в багажа ѝ при кацане в Москва. Застрашават я до 10 години зад решетките.

"През следващите дни очаквам да говоря с руския външен министър Лавров за първи път от началото на войната. Искам да поставя въпрос, който за нас е върховен приоритет - освобождаването на американците Пол Уилън и Бритни Грайнър, които са несправедливо задържани и трябва да бъдат освободени. Преди седмици сложихме на масата съществено предложение, което да улесни тяхното освобождаване", коментира Антъни Блинкен.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1033 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини