Байдън разкритикува бездействието на Тръмп по време на щурма на Конгреса

  • 26 юли 2022 06:45

  • 794
  • 2
Байдън разкритикува бездействието на Тръмп по време на щурма на Конгреса
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в разкритикува бездействието на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския по време на щурма на Конгреса на 6 януари 2021 г., предаде Франс прес.

Той определи тази атака като "ад, достоен за Средновековието".

"В продължение на три часа бившият президент на САЩ, победен на изборите, наблюдаваше събитията, които се случваха, седнал удобно в частната си трапезария, близо до Овалния кабинет в Белия дом", заяви Байдън в кулоарите на видеоконферентна среща с организация на полицейските началници от афроамерикански произход.

"Докато той правеше това, храбрите полицаи преживяха истински ад, достоен за Средновековието. Те бяха покрити с кръв, обкръжени от хора, готови да ги линчуват, оказаха се пред една развилняла се тълпа, която вярваше на лъжите на победения президент", добави Байдън.

Тръмп-младши е говорил пред комисията, разследваща щурма на Капитолия от 6 януари миналата година

"Полицията бе героична в този ден. Тръмп нямаше куража да действа", подчерта той.

Тези критики са отзвук на изводите на парламентарната разследваща комисия относно атаката от 6 януари, която смята, че републиканският милиардер не  е изпълнил отговорностите си на главнокомандващ, като не се е намесил да спре в продължение на три часа насилието на привържениците си в Конгреса.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
794 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.07.26 | 09:30

2
КРАВАРСКИ КУУУУРВИИИИИИИ ЯЖТЕ МИ ХУЯЯЯЯ
Дони

2022.07.26 | 07:35

1
Хаххаха тоя дърт пърделник се насира като само като чуе името на Тръмп. Тръмп е единствената надежда за света. Дай боже сенилния Джо да се разкара по бързо.

Добави коментар

Водещи новини