Демонстрация пред Белия дом призова президента Байдън да защити по-енергично правото на аборт

  • 10 юли 2022 06:59

  • 737
  • 6
Демонстрация пред Белия дом призова президента Байдън да защити по-енергично правото на аборт
©
Слушай новината Слушай новината

„Размърдай се, Байдън!“ скандираха около хиляда души, събрали се вчера пред Белия дом, за да настояват президентът да защити по-енергично правото на аборт, предаде Франс прес.

С възгласи „Моето тяло, моето решение!“ преобладаващо женската демонстрация направи кратка обиколка по улиците на Вашингтон под ръмящия дъжд, преминал в порой, и завърши пред емблематичната сграда с колонади.

Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обаче не беше там: той прекара почивните дни в къщата си на плажа в Делауеър, на няколкостотин мили от американската столица.

Това не попречи на 37-годишната Бека да пътува повече от 2 часа, за да скандира „Размърдай се, Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в!“, размахвайки плакат, с който настоява за „аборт при поискване и без извинение“.

Какво очаква тя от 79-годишншия демократ? „Да оправи нещата“, възкликва Бека, „Не искам свят, в който е живяла баба ми“.

Указът, който президентът издаде, не беше достатъчен, смята демонстрантката за текста, подписан в петък от американския президент. Той съдържа няколко мерки с ограничен обхват за достъп до прекъсване на бременност по желание.

Зад нея демонстранти закачват на портите на „Пенсилвания авеню 1600“ зелени шалове, припомняйки по този начин борбата на жените в Аржентина за право на аборт.

Според 50-годишната Кристин президентът трябва да проучи всички възможности, които му дават правомощията му, за да гарантира, че жените запазват правата си.

Стотици протестираха срещу решението за абортите в САЩ

„Тук съм, за да се уверя, че дъщерите ми няма да се върнат 50 години назад във времето на нелегалните аборти“, казва тази майка на три млади момичета. Малко по-късно демонстрантите напуснат спокойно района, а на тяхно място веднага да се струпват туристи. Те снимат оставените плакати, които дъждът започва да размазва.

След като на 24 юни изключително консервативният Върховен съд отмени правото на аборт, което беше в сила на територията на цялата страна, президентът демократ беше обвинен, че не е действал достатъчно енергично.

Байдън твърди, че правомощията му са ограничени и че най-добрият начин да бъде възстановено правото на аборт, включително в консервативните щати, които вече са го премахнали, е да се приеме федерален закон.

За целта, изтъква Байдън, избирателите трябва да дадат солидно мнозинство на демократите на междинните избори през ноември.

Последвайте канала на

Калина Христова
737 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.07.10 | 11:21

6
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУРВИИИИИ

2022.07.10 | 09:59

5
Убийци

2022.07.10 | 09:23

4
МНОГО МАЛОУМНИЦИ СЕ НАВЪДИХА В ЩАТИТЕ
кадиров

2022.07.10 | 07:27

1
само краварите могат да направят от нещо толкова маловажно-национален проблем,на кой му пука ку рвите дали ще абортират или не б аси глупостите

2022.07.10 | 08:48

3
Друго си е в Русия. Там за каквото и да протестираш директно те хвърлят в панделата! Рай!

2022.07.10 | 07:37

2
ако са вакcинирани, е малко вероятно да стигнат до бременност

Добави коментар

Водещи новини