Доживотен затвор за шофьор, прегазил десетки хора в Торонто през 2018 г.

  • 14 юни 2022 11:14

  • 650
  • 1
Доживотен затвор за шофьор, прегазил десетки хора в Торонто през 2018 г.
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Мъж, който се вряза с микробус в десетки минувачи на натоварена улица в Торонто през 2018 г. и причини смъртта на 10 души, беше осъден на доживотен затвор, предаде Ройтерс.

Миналата година 29-годишният Алек Минасян беше признат за виновен в убийството на 10 души и в опит за убийство на още 16 души.

Жена, която беше ранена при атаката, по-късно почина от травмите си и вчера съдията каза, че тя ще бъде смятана за 11-та жертва на престъплението.

Минасян де факто получи няколко доживотни присъди и ще подлежи на предсрочно освобождаване след 25 години.

Турски съд осъди Осман Кавала на доживотен затвор

Съдията по делото каза обаче, че ще изпрати на службата, която разглежда предсрочните освобождавания, изявления на неговите жертви, заедно със стенограми от заседанието за произнасяне на присъдата, за да могат те да бъдат взети предвид при бъдещо обсъждане на предсрочното освобождаване на Минасян.

По време на разпитите нападателят каза на полицията, че е искал по този начин да накаже обществото заради това, което той нарече "целомъдрие по неволя", причинено от това, че, както той бил убеден, жените отказвали да имат близки отношения с него. Минасян заяви, че не може да носи наказателна отговорност.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
650 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Еми…

2022.06.14 | 12:03

1
Уркенски педерас съм аз. Обичам наркоман да ми пълни гъзъ със сперма….

Добави коментар

Водещи новини