Пентагонът призна: Водим кибератаки в подкрепа на Украйна

  • 03 юни 2022 12:51

  • 593
  • 0
Пентагонът призна: Водим кибератаки в подкрепа на Украйна
© Getty images (архив)

За пръв път от началото на войната срещу Украйна САЩ признаха, че служители на Пентагона извършват кибератаки в подкрепа на страната-жертва на руската агресия, предаде Скайнюз.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13359

В интервю пред британската информационна агенция началникът на Киберкомандването на САЩ генерал Пол Накасон каза: Ние проведохме операции по цял свят. Те бяха от всякакъв характер - отбранителни, нападателни и информационни.

На въпрос дали военни са извършвали действия с цел да подкрепят властите Киев в борбата им срещу силите на Москва военният даде положителен отговор, но не разкри подробности.

Коментирайки думите на генерала, Си Ен Ен посочи, че киберпространството е сферата, в която администрацията на Джо Байдън се чувства комфортно. "Конфликтирайки с Русия в световната мрежа, Вашингтон не се опасява от ескалация на напрежението с Москва", посочи медията от САЩ.


"По-рано от Белия дом заявиха, че САЩ няма да влизат в пряк въоръжен конфликт с Русия освен ако Америка и/или неин съюзник бъдат нападнати", припомни американската телевизия.

Проруски хакери атакуваха сайтовете на италиански институции и министерства

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
593 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини