Пентагонът призна: Водим кибератаки в подкрепа на Украйна

  • 03 юни 2022 12:51

  • 559
  • 1
Пентагонът призна: Водим кибератаки в подкрепа на Украйна
© Getty images (архив)

За пръв път от началото на войната срещу Украйна САЩ признаха, че служители на Пентагона извършват кибератаки в подкрепа на страната-жертва на руската агресия, предаде Скайнюз.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6622

В интервю пред британската информационна агенция началникът на Киберкомандването на САЩ генерал Пол Накасон каза: Ние проведохме операции по цял свят. Те бяха от всякакъв характер - отбранителни, нападателни и информационни.

На въпрос дали военни са извършвали действия с цел да подкрепят властите Киев в борбата им срещу силите на Москва военният даде положителен отговор, но не разкри подробности.

Коментирайки думите на генерала, Си Ен Ен посочи, че киберпространството е сферата, в която администрацията на Джо Байдън се чувства комфортно. "Конфликтирайки с Русия в световната мрежа, Вашингтон не се опасява от ескалация на напрежението с Москва", посочи медията от САЩ.


"По-рано от Белия дом заявиха, че САЩ няма да влизат в пряк въоръжен конфликт с Русия освен ако Америка и/или неин съюзник бъдат нападнати", припомни американската телевизия.

Проруски хакери атакуваха сайтовете на италиански институции и министерства

 

Валери Зайцев
559 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.06.03 | 12:58

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини