Администрацията на Байдън отмени рестрикциите върху полетите до Куба

  • 02 юни 2022 07:22

  • 481
  • 1
Администрацията на Байдън отмени рестрикциите върху полетите до Куба
© Novini.bg/ Canva

Администрацията на президента Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в отмени серия от рестрикции, касаещи полетите до Куба, въведени от Доналд Тръмп. Сред отменените рестрикции беше и прекратяване на забраната за американски въздушни превозвачи да летят до други кубински летища, освен Хавана, предадоха световните агенции.

По времето на администрацията на Тръмп американските компании не можеха да летят до осем международни летища в Куба. Освен това министерството на транспорта бе наложило таван върху чартърните полети, като те трябваше да са до 3600 на година. После частните чартърни полети бяха преустановени и останаха възможни само тези на държавни компании. 

САЩ облекчават част от наложените на Куба ограничения

Тогавашният държавен секретар на САЩ Майк Попмейо заяви, че Куба използвала туризма и средствата от пътуванията, за да финансира своите злоупотреби и намеса във Венецуела.

Сега министерството на транспорта е отменило ограниченията от ерата на Тръмп по искане на държавния секретар Антъни Блинкън. Той подчерта, че тази стъпка е в подкрепа на кубинския народ и на външнополитическите интереси на САЩ.

Радина Лазарова
481 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.06.02 | 11:39

1
ЯЖТЕ ЛАЙНА КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИ

Добави коментар

Водещи новини