САЩ ще предоставят ракетни системи на Украйна

  • 01 юни 2022 06:45

  • 1861
  • 8
САЩ ще предоставят ракетни системи на Украйна
© Novini.bg/ Canva

САЩ ще предоставят напреднали ракетни системи на Украйна, която се бори срещу руските сили, нахлули на нейна територия, предаде ДПА, като се позова на статия на американския президент Джо Байдън във в. "Ню Йорк таймс".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13582

В статията Байдън отбелязва, че макар всяка война да приключва с помощта на дипломацията, преговорите отразяват фактическото положение на бойното поле. 

US генерал: Деблокирането на Одеса би представлявало една високорискова операция

"Предприехме спешни действия за изпращането на Украйна на значителни количества оръжия и боеприпаси, за да може силите ѝ да се сражават на бойното поле и да се поставят във възможно най-изгодна позиция на масата за преговори", пише Байдън.

"Затова реших, че ще предоставим на Украйна по-напреднали ракетни системи и боеприпаси, които ще ѝ дадат възможност да нанася по-точни удари по ключови обекти на бойното поле в Украйна", се казва още в статията на американския президент.

Байдън подчертава, че Вашингтон не поощрява украинските сили да извършват нападения на територията на Русия, отвъд украинско-руската граница.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1861 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Ало

2022.06.01 | 20:18

8
Бог да ви помага да сте живи
Кобо

2022.06.01 | 14:45

7
Слава на Бога! Слава на Украйна!
ИСТИНИ И ПРИЧИНИ

2022.06.01 | 11:44

6
Трябва да вземем предвид реалностите на света“, каза Ларуш. „Първо, ние не се занимаваме с конфликт Изток-Запад – това е различна позиция. Не това е проблемът. Това е изкуствено. Това, което има, е опит за поддържане на империя. Империята е съществувала. Ние нямаме национални държави. Ние казваме национални държави, че националните държави преговарят, но това не е начинът, по който се управлява светът. Светът се управлява от финансови сили, система, която съществуваше в Европа, която се управлява от британците от години. И все още го управляват. Те все още го координират. Това е твой проблем. Въпросът е да се създаде отново на тази планета правото на нациите да имат истински суверенитет.” Ларуш продължи: „Трябва да признаете, че зад цялото това нещо стои играч. Играят се нациите. Конфликтът не е само между народите. Конфликтът е между имперската сила, която седи в Лондон или е съсредоточена в Лондон, която все още контролира голяма част от света. И ако не нарушиш тази сила, ако не я нарушиш, ще получиш Ада... Погледни напред към бъдещето, към нещата, които трябва да правим. Но разбийте силата, която е съсредоточена точно в Лондон! В противен случай, ако не го направите, ще получите ада на тази планета и всичките ви преговори не струват нищо.

2022.06.01 | 07:23

1
Русия трябва да проведе няколко ядрени изпитания и изстрелвания на ракети "Сармат".

2022.06.01 | 09:26

5
Биха - ако имаха произведени повече от едната експериментална бройка. И това е като всичките им супер-дупер оръжия ... а карат на фронта консервите Т60 произведени преди да се е родил баща ти. Дебил копейкин.

2022.06.01 | 07:37

3
КОЛКО ТАКИВА ОПИТА ОЩЕ ЩЕ ТРЯБВАТ ЗА ДА ПРЕВЪРНЕТЕ СИНЯТА ПЛАНЕТА В ПУСТИНЯ?

2022.06.01 | 08:46

4
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИИИ
РУСИЯ ДА СПРЕ

2022.06.01 | 07:36

2
ЗЕМЯТА Е ЖИВ ОРГАНИЗЪМ.КОЛКО ЛИ ОЩЕ ЩЕ ИЗТЪРПЯВА ДА СИ ИГРАЕТЕ НА ВОЙНИЦИ ЗА НЕЙНА СМЕТКА!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини