Повдигат обвинения на мъжа, убил 10 души в супермаркет в Бъфало

  • 19 май 2022 19:49

  • 611
  • 1
Повдигат обвинения на мъжа, убил 10 души в супермаркет в Бъфало
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Белият мъж, обвинен в убийството на 10 афроамериканци в супермаркет в град Бъфало, се появи за кратко в съдебната зала, след като съдебните заседатели разрешиха повдигането на обвинение, съобщава БТА.

Помощник главният прокурор Гари Хакбъш заяви, че повдигането на обвинение на 18-годишния Пейтън Джендрън е било разрешено вчера. Подсъдимият беше облечен в оранжеви дрехи и носеше маска, като запази мълчание по време на цялото заседание. Присъстващ в залата извика "Пейтън, ти си страхливец", докато той беше отвеждан обратно към затвора.

Властите в Бъфало окачествиха стрелбата като "екстремизъм с расови подбуди"

При нападението в супермаркета в събота бяха убити 10 души, а трима ранени. Само двама от от пострадалите при нападението не бяха чернокожи.

Супермаркетът се намира в квартал на Бъфало, където живеят предимно афроамериканци. Властите продължават да разследват възможността за повдигане на обвинение в тероризъм или за престъпление, мотивирано от омраза.

Мая Йорданова
611 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
не обичам смъртта

2022.05.20 | 07:40

1
Има ПРОВИДЕНИЕ, НЕ МОЖЕ В УКРАйНА ДА ЗАГИВАТ СТОТИЦИ И РУСНАЦИ И УКРАИНЦИ В ЕДНА БРАТОУБИИСТВЕНА ВОЙНА ,ПРЕДИЗВИКАНА ОТ САЩ, А АМЕРИКАНЦИТЕ ДА СИ ЖИВЕЯТ ЩАСТЛИВО. САЩ ПРОСТО НЕЗНАЯТ КАКВО ГИ ЧАКА В БЪДЕЩЕ. БОГ ДА ПАЗИ И ЗАКРИЛЯ БЪЛГАРИЯ ОТ ВСИЧКИ АГРЕСОРИ В СВЕТА.

Добави коментар

Водещи новини