Харлинген, щата Тексас, е най-евтиния град за живеене с САЩ

  • 21 юни 2012 10:09

  • 1098
  • 0
Харлинген, щата Тексас, е най-евтиния град за живеене с САЩ
©

Изследване сред 300 американски града показва, че най-евтиното място за живеене с САЩ е Харлинген, щата Тексас, съобщава "Дневник". По петите го следва Мемфис, Тенеси.

В проучването, направено от Съветът за общностни и икономически изследвания в САЩ, индексът за цената на живота, т.е. издръжката, се пресмята на базата на местните цени на 60 продукти и услуги във всеки отделен град на всяко тримесечие. След това стойностите се пресмятат чрез система, в която разходите за наем и по обслужването на ипотека получават най-голяма тежест. В града с най-нисък показател разходите за издръжка са най-ниски. Едно уточнение – градовете са "евтини", защото хората печелят по-малко пари, т.е. ниските цени не означават, че те потребяват повече.

Жителите на Харлинген плащат 22,5% по-малко за наеми и ипотека в сравнение със средните цени за страната, със 6 на сто по-малко за здраве, със 101, 2 % за комунални услуги, транспортът им е с 83,8 процента намален, цените на храните са с 16,6 на сто по-ниски.

Компанията "Mercer" направи аналогично проучване в световен мащаб за града с най-скъпа издръжка на живот. В Северна Америка най-много пари ще похарчите, ако живеете в Лос Анджелис, Сан Франциско или Маями.

Последвайте канала на

1098 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини