Намериха мъртъв Родни Кинг

  • 17 юни 2012 19:32

  • 1316
  • 1
Намериха мъртъв Родни Кинг
©

Родни Кинг, който бе бит от полицията и това предизвика масови безредици в Лос Анджелиз през 1991 г., бе намерен днес мъртъв в своя плувен басейн, съобщи тв канал Си Ен Ен, като се позова на властите в Риалто, Калифорния, и неговата годеница.

Полицията е получила обаждане от годеницата Синтия Кели рано сутринта. Пристигналите на място полицаи открили 47-годишния Кинг на дъното на басейна, извадили го и се опитали да му окажат първа помощ. Впоследствие той е бил обявен за мъртъв в болницата.

Няма първоначални признаци за насилствена смърт, както и видими наранявания по тялото, посочва Си Ен Ен. Телевизията припомня, че през април 1991 г, когато е бил 25-годишен, чернокожият Родни Кинг е с условна присъда. При вида на полицаи на улицата той се подплашва, побягва, бива заловен и жестоко бит, почти до смърт. Побоят е заснет на видео от случаен минувач и излъчен по националните телевизии, което предизвика гнева на афроамериканците от района на Лос Анджелиз.

Гневни демонстранти опустошават магазини и сгради и нападат изпречилите им се на пътя хора. Насилието, довело да смъртта на над 50 човека и причинило щети за един милиард долара, стихва след призив от болницата на самия Родни Кинг.

Последвайте канала на

БТА
1316 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кристалина Георгиева

2012.06.19 | 09:10

1
да, хубаво е всички да гледат видеото, и да знаият, че полицията в сащ продължава да работи в същия дух. cop=pig rip rodney

Добави коментар

Водещи новини