Тръмп с критики срещу Байдън по време на реч пред свои симпатизанти в Южна Каролина

  • 13 март 2022 09:13

  • 1729
  • 12
Тръмп с критики срещу Байдън по време на реч пред свои симпатизанти в Южна Каролина
© Getty Images/Guliver (архив)

Бившият президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския разкритикува остро настоящия американски президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в реч пред свои поддръжници в град Флорънс, в американския щат Южна Каролина, съобщават американският сайт "Нюзмакс" и британският вестник "Дейли мейл".

"Можете да вземете петте най-лоши президенти в американската история и те няма да са нанесли щетите, които Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в нанесе само за 13 месеца", заяви Тръмп, цитиран от "Дейли мейл". После той охарактеризира настоящия държавен глава като "физически и ментално обременен" и го разкритикува, че "се е провалил в осуетяването на възмутителната инвазия на Украйна". 

Тръмп определи самата инвазия  като "ужасна жестокост", но така и не спомена името на Путин, когато говореше за нея. "Руската инвазия на Украйна е ужасна жестокост, която никога не трябваше да бъде допускана да се случи или не трябваше никога да се случва. Знам, че говоря от името на всеки тук тази вечер, когато казвам, че се моля за гордия народ на Украйна. Тези хора минават през ада", заяви Тръмп, цитиран от "Дейли мейл".

Доналд Тръмп нарече "гениален" плана на Путин за Украйна

После обаче той подчерта, че Русия е нямало да дръзне да анексира нито инч територия, ако той е бил в Белия дом и добави, че Русия наистина никога не е направила това, когато той е бил действително в Белия дом.

След което Тръмп заяви "Ние трябва да спрем тази брутална инвазия. Ние също така трябва да прочистим покварата от нашата провалила се външнополитическа върхушка. Преди тези откачалки да ни поведат по пътя на Трета световна война" съобщи "Нюзмакс".

Тръмп допълни и, че истинската заплаха е ядрената, защото това ще бъде глобалното затопляне и подобно нещо не трябва да бъде допуснато да се случва. Тръмп обвини левицата, радикалните глобалисти и еколози, че не говорят никога нищо за ядрената заплаха.

Тръмп: Путин се възползва от слабостта, некомпетентността и глупостта на правителството на Байдън

В речта си той спомена и за санкциите срещу газопровода "Северен поток 2", приети по време на неговата администрация, съобщава "Дейли мейл". Според него това е било доказателство, че той е бил твърд към Русия. "Никой не беше по-твърд към Русия от мен. Аз съм онзи, който спря газопровода. Аз съм онзи, който наложи всички санкции върху него. И аз съм онзи, който той не атакува по време на моята администрация", заяви Тръмп, визирайки Путин.

После бившият президент припомни, че без парите от енергетиката "Русия не работи". Тук той спомена и, че едно време САЩ са били енергийно независими и призова работниците от енергийния отрасъл да "сондират, изпомпват, произвеждат, разработват и рафинират, както никога досега".

В речта си Тръмп припомни и, че през настоящата година републиканците "ще си върнат Камарата на представителите и Сената, ще си върнат Америка",  а през 2024 г. републиканците ще си върнат отново, както той каза, "хубавия Бял дом". "Чудя се кой ли ще направи това? Чудя се", запита Тръмп, но засега не спомена за намерение да се кандидатира на президентските избори след две години, посочва "Нюзмакс".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1729 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
ВАГИНИР ПУТЬО

2022.03.13 | 16:42

12
... 500 ГОДИНИ ПОД ТУРСКО,НА РОДНАТА ЗЕМЯ СА ЖИВЕЛИ ПОРОБЕНИ БЪЛГАРИ С БЪЛГАРСКА АЗБУКА,ПИСМЕННОСТ И КУЛТУРА...С КОЛОНИАЛНИ ВОЙСКИ И БЪЛГАРСКО ОПЪЛЧЕНИЕ РУСНАЦИТЕ ЗАГРАБВАТ ЗЕМЯТА И НИ ПРЕВРЪЩАТ ОТ БЪЛГАРИ В СЛАЙНЯНИ,ВКЛЮЧАЯ АЗБУКАТА И КУЛТУРАТА НИ...ЖИВЕЕМ В РУСКИЯТ КЕНЕФ ОКОЛО БАЛКАНА.РУСНАЦИТЕ НЕ СА РАЖДАНИ,А СА ИЗСРАНИ И ЗА ТОВА СА ТОЛКОВА ГНУСНИ.СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ,ОВЛАСТЕНИ ОТ ПУТЬОВАТА ПРЕВРАТАДЖИЙКА МУТРАФОНОВА ВИЛНЕЯТ ИЗ РУСКИЯ КЕНЕФ ОКОЛО БАЛКАНА
Еми...

2022.03.13 | 09:41

3
Путлер посмя да скочи на Украйна заради този педераст.
питам,къде е дългата

2022.03.13 | 14:08

11
дияриа ,сл триф.. няма ли да уригне нещо у фейса

2022.03.13 | 12:31

8
КУУУУУУУУРВОООООО
Петров

2022.03.13 | 09:38

1
Не е тайна, че днес европейските санкции са много по-строги от американските, че Съединените щати принуждават Европа да прекъсне икономическите връзки с Русия, за да заеме след това свободната ниша и да принуди съюзниците да купуват собствени продукти, десет пъти по-скъпи от руската федерация. Именно европейската икономика търпи огромни щети, за да подобри позицията на американския хегемон. Това стана възможно в ситуация, в която в Европа почти няма независими лидери, които да защитават националните интереси на своите държави.
ей тромпетчо

2022.03.13 | 14:04

10
за Крим нещо да кажеш,свиня гадна
по долния малоумник

2022.03.13 | 10:22

6
Малоумник,то пропагандата вече я виждаме на живо,скок в цени и битки за олио,и всеки ден ти го вкарват анално ама те залъгват че е близалка.
Така е!

2022.03.13 | 10:07

4
Факт

2022.03.13 | 09:41

2
Шибай се, копейкин, анално. На вашата пропаганда се смеят дори Валентиновна и Соловьов. Когато не плачат за загубените вили.
Абе

2022.03.13 | 10:07

5
Какво е това украйна?
хуй

2022.03.13 | 14:01

9
в задните ти части
бамба

2022.03.13 | 12:24

7
тоя друг педал как ще спомене Путин когато при него е папката че бил доносник на КГБ,върбуван от Чешкото SDB, с помощта на близката приятелка на Милош Земам,жената на Тръмп Ивана,тя за да може да излиза от страната като скиорка,Земам я върбувал а запознанството и със Тръмп,не се знае дали била случайност или задача на Ивана наложена от SDB и КГБ.

Добави коментар

Водещи новини