Намериха обесен българин, изчезнал в Чикаго през декември

  • 09 март 2022 15:39

  • 4011
  • 0
Намериха обесен българин, изчезнал в Чикаго през декември
© gettyimages

Властите в Чикаго откриха изчезналия в средата на декември миналата година Петко Янков.

27-годишният българин беше в неизвестност от 16 декември 2021 г. когато майка му открива апартамента, в който живеят празен и личните му вещи и телефон на масата в кухнята.

Тялото на младият мъж е открито едва в понеделник вечерта – почти три месеца след неговото изчезване. Изглежда, че Петко сам е сложил край на живота си като се е обесил.

Млад българин изчезна в Лондон

Търсенето на Петко продължава с дни в парка, в който предполагат, че младежът е отишъл след като е излязал от тях, съобщава bg-voice.com. Последно 27-годишният Петко е видян от майка му в четвъртък сутринта когато тя отива на работа в апартамента им, който е на метри от парка. Когато се връща следобеда синът ѝ го няма.

“Тя се връща от работа и вижда, че вратата е заключена само с едната ключалка и се усъмнява. През това време му звъни по телефона, той не отговаря. Като влиза в апартамента, намира телефона на масата, търси го из апартамента – няма го. Почва да разглежда другите неща , оставени са всичките му документи – ID, шофьорска книжка, кредитни карти, всичко, което носим в портфейла си”, разказва бащата Неделчо Янков.

Родителите подозират, че той се е заключил и решил да отиде в близкия парк Catherine Chevalier Woods, който познавал добре.

„Той дойде на 9 годинки, почти всеки ден ходихме в парка – да се разхождаме, играем футбол, на риболов“, казва Неделчо Янков.

Момчето е живеело с майка си в апратамента на улица W Summerdale Avenuе – само на няколко метра от парка.

Петко Янков, както и родителите му, са родом от Стара Загора. Семейството идва в Чикаго през 2003 година.

Дни преди изчезването си Петко успешно е завършил бакалавърската си степен по кинезиология – специалност, която съчетава кинезетерапия и диетология от University of Illinois in Chicago.
 

Мая Йорданова
4011 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини