Байдън и Джонсън обсъдиха ситуацията по границата между Украйна и Русия

  • 15 февруари 2022 06:29

  • 1481
  • 3
Байдън и Джонсън обсъдиха ситуацията по границата между Украйна и Русия
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е проведе 40-минутен телефонен разговор с американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, след който двамата заявиха, че не е загубена надеждата за дипломатическо решение на украинската криза. Днес Джонсън ще председателсва заседание на Комитета за спразяване с кризисни ситуации „Кобра“.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13420

Въпреки постоянните предупреждения за „надвиснало“ руско нападение срещу Украйна, Джонсън и Байдън са се съгласили, че все още е възможно постигане на сделка. В декларация на "Даунигнг стрийт" се казва, че двамата лидери смятат, че продължава да има „надежден прозорец“ за дипломацията и възможност Русия да отстъпи от заплахите. 

Генералният секретар на ООН разговаря с външните министри на Русия и Украйна

По-рано, споменавайки тръбопроводите между Русия и Европа, Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е каза, че европейските столици трябва „да извадят Севеверен поток от кръвоносната си система“. Той допълни, че светът трябва да се поучи от уроците от 2014 година, когато не бе направено много да се намали зависимостта от руския газ и нефт в навечерието на руските действия в Източна Украйна и анексирането на Крим. 

Джонсън свиква днес Комитета за справяне с кризисни ситуации „Кобра“ за обсъждане на британския отговор на кризата. „Кобра“ се събра и снощи под ръководството на външния министър Лиз Тръс, след което тя заяви, че приоритетът на правителството е ясен и това е защитата на британските граждани.

Последвайте канала на

Калина Христова
1481 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Stamatis

2022.02.15 | 14:09

3
Има филми за възрастни, в които двойките се лижат отзад, е та Борис прави същото на Янкито и то с мерак!
Петров

2022.02.15 | 07:57

1
В туит, публикуван рано тази сутрин, Тулси Габард, бивша конгресменка (D-HI) и бивш кандидат за президент на САЩ, посочи: „Байдън може много лесно да предотврати война с Русия, като гарантира, че Украйна няма да стане член на НАТО. Все пак не е в интерес на националната ни сигурност Украйна да стане член на НАТО, така че защо да не дадем това уверение на Русия? Дали защото разпалителите на войната всъщност ИСКАТ Русия да нахлуе? За да можем да наложим драконовски санкции на Русия и твърдо да установим нова Студена война, която ще пожъне безкрайна печалба на Военно-индустриалния комплекс за десетилетия напред?"

2022.02.15 | 08:22

2
Русия няма да нахлуе никъде щото иначе дупе да им е яко особено за обикновения руснак който пак ще е гладен.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини