НАТО: Русия да изтегли силите по границата с Украйна, за да се постигне мирно решение

  • 14 февруари 2022 19:03

  • 1705
  • 6
НАТО: Русия да изтегли силите по границата с Украйна, за да се постигне мирно решение
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Най-добрият начин Русия да покаже готовност за намиране на мирно решение на днешната криза е, като изтегли силите, представляващи заплаха за Украйна, и избере пътя на дипломацията. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на съвместна пресконференция с президента на Колумбия Иван Маркес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14016

"НАТО остава в готовност за смислен диалог с Русия", добави Столтенберг.

Владимир Путин: Разширяването на НАТО на изток е много опасно

"Всеки народ има правото да определи самостоятелно своето бъдеще", допълни той.

Столтенберг определи струпването на руска военна мощ по границата с Украйна като мащабно и неоправдано. По неговите думи Москва и Пекин обединяват сили, включително с подкрепа за режима във Венецуела.

Президентът Маркес изрази защита на правото на всяка страна да решава сама в какви съюзи да участва. Той посочи, че ако бъдат въведени международни санкции срещу Русия заради Украйна, неговата страна ще се присъедини към прилагането на мерките.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1705 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Pecho

2022.02.15 | 01:56

6
Ykraina da podpiche sporazomenieto ot mlnsk
Петров

2022.02.14 | 22:56

5
Бившата конгресменка Тулси Габард (D-HI) се изказа силно през уикенда, разкривайки онези, които стоят зад безумната военна инициатива срещу Русия. Тя туитира 4-минутен клип от появата си в събота вечерта на Fox News, с туит, обясняващ как „Байдън може много лесно да предотврати война с Русия, като гарантира, че Украйна няма да стане член на НАТО. По телевизията тя обвини, че „Байдън и военните лидери всъщност искат Русия да нахлуе в Украйна. Защо биха направили така? Това дава на Байдън извинението да наложи драконовски санкции... и циментира Студената война... Военно-индустриалният комплекс е този, който печели от това; те ясно контролират администрацията на Байдън; разпалители на войната от двете страни във Вашингтон, които нагнетяват това напрежение.

2022.02.14 | 19:51

4
Да се постигне мирно решение,примерно Украйна да се присъедини доброволно и мирно към Русия,както стана с Крим.
Непознатаиа

2022.02.14 | 19:19

2
Русия си е у дома Не е в Украйна
така е

2022.02.14 | 19:46

3
а искането да изтегли армията си, къде да я изтегли като са в Русия... тея нормални ли са... а краварите постоянно изпращат войници и оръжие по Полша, Румъния и така нататък... по-добре те да се изтеглят в кравария, все пак държавата им е на хиляди километри
Непозната

2022.02.14 | 19:12

1
Русшя си е у домаНе е в Украйна

Добави коментар

Водещи новини