Мост се срути часове преди посещението на Джо Байдън в Питсбърг

  • 28 януари 2022 18:23

  • 2328
  • 6
Мост се срути часове преди посещението на Джо Байдън в Питсбърг
© gettyimages

Затрупан със сняг мост в Питсбърг, Пенсилвания, се срути тази сутринта само няколко часа преди президентът Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в да посети града по време на предварително планирано пътуване за обсъждане на инфраструктурата.

Няма данни за загинали, заяви кметът на Питсбърг Ед Гейни.

Байдън смята, че Русия може да нахлуе в Украйна през февруари

Имало е 10 "леки наранявания", заяви началникът на пожарната Дарил Джоунс, а трима души са били транспортирани от мястото на инцидента. Нито едно от нараняванията не е било животозастрашаващо, каза той.

Четири автомобила са се намирали на моста, когато той е паднал, каза Джоунс. Екипите все още извършват проверка, за да се уверят, че никой не е бил под моста, когато се е срутил, каза той, предаде БНТ.

Срутването е довело и до прекъсване на газопровод в района, но той вече е изключен. Няколко души са се оплакали, че се чувстват зле от природния газ и на тях им се оказва помощ намясто.

Екипи на Peoples Gas са на място и оценяват ситуацията.

Байдън е уведомен за аварията и планира да продължи пътуването си, се казва в изявление на Белия дом.

"Президентът е благодарен на първите спасители, които се втурнаха да помагат на шофьорите, намиращи се по това време на моста", се казва в изявлението.

В интервю за CNN губернаторът на щата Пенсилвания Джон Фетърман нарече моста "жизненоважна артерия" в района на Питсбърг. Мостът пресича парка "Фрик" - един от най-големите паркове в града. "За щастие, училищата започваха работа с двучасово закъснение заради метеорологичните условия", каза той, "така че трафикът беше по-малък, отколкото би бил обикновено в нормален ден, но е сюрреалистично да видиш този мост".

Запитан за срутването, което се случва в деня на посещението на президента, демократът Фетерман заяви: "Това е ужасен начин да се подчертае колко критични са нуждите ни от инфраструктура в тази страна."

Джереми Хабовски заяви, че се чувства щастлив, че е жив, след като е оцелял при срутването. По думите му той и други шофьори не са успели да спрат навреме, след като мостът е поддал и сега неговият и други автомобили се намират върху онова, което е останало от моста.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2328 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Гост

2022.01.29 | 14:07

6
Путин е виновен..

2022.01.28 | 22:35

5
Протест на тираджиите в Канада. 55 000 камиона блокират столицата Отава днес петък. Това означава, че на всяка улица в града и около него има камиони. И нито дума за това по великите телевизии. Бихме комунизма по манипулативно управление.
Драган

2022.01.28 | 22:18

4
така става с онлайн обучението на инженери
popche

2022.01.28 | 21:21

3
РУСНАЦИТЕ ДЕИСТВАТ ..ПУТИН ГО ВЗРИВИ
мдаа

2022.01.28 | 19:40

2
ЧАКАМ да видя по всички медии.." Путин е виновен.." и дъртия пръч с амнезия да казва" Предупреждавам отново Путин.....ама за последно" !
Пхахахаха

2022.01.28 | 18:49

1
Путин отвлича вниманието :))))

Добави коментар

Водещи новини