Байдън не планира локдаун в САЩ, каза Белият дом

  • 21 декември 2021 07:14

  • 1186
  • 0
Байдън не планира локдаун в САЩ, каза Белият дом
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в не планира да наложи локдаун в страната въпреки потенциалната нова вълна на коронавирус с настъпването на зимата и появата на варианта Омикрон, заяви говорителката на Белия дом Джен Саки, цитирана от Франс прес.

Тя каза това днес - в навечерието на очаквана с голям интерес реч на Байдън, която ще бъде посветена именно на епидемичната обстановка в Съединените щати.

Байдън е бил в контакт със заразен с коронавирус

Президентът на САЩ няма да обяви локдаун, а по-скоро ще подчертае ползите от ваксинацията срещу ковид, каза Джен Саки на редовния си дневен брифинг.

Американските здравни власти очакват новият вариант Омикрон да измести бързо Делта в страната.

Вчера съветникът в Белия дом за борбата с епидемията д-р Антъни Фаучи прогнозира трудни седмици и месеци с наближаването на зимата. Пътуванията на американците за коледните празници ще допринесат за разпространението на Омикрон, предупреди той пред телевизия Ен Би Си.

Съединените щати са най-тежко пострадалата от пандемията държава, с най-много регистрирани заразени и смъртни случаи. При население от около 330 милиона души, в страната са потвърдени общо повече от 51 милиона случая на коронавирус. Над 807 хиляди от заразените са починали.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини