Канада ще отмени забраната за пристигане на хора от десет африкански държави

  • 18 декември 2021 07:18

  • 461
  • 3
Канада ще отмени забраната за пристигане на хора от десет африкански държави
© Getty Images

Канада ще отмени забраната за пристигане на хора от десет африкански държави, която бе въведена миналия месец с цел борба с варианта Омикрон на коронавируса, заяви вчера здравният министър Жан-Ив Дюкло, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Дюкло заяви пред журналисти, че Канада отново ще изисква от хората, които се завръщат от чужбина, да представят отрицателен тест за ковид, направен не по-рано от 72 часа преди пристигането в Канада.

Туроператорите твърдят, че тази мярка създава затруднения и възпира хората да пътуват, допълва БТА.

В Канада - със задължителен PCR

Броят на заразените с коронавирус в Канада бързо нараства и федералното правителство призова канадците да се въздържат от пътувания в чужбина, отбелязва Ройтерс.

Критиците на забраната заявиха, че тя няма никакъв смисъл, като бъде взето предвид бързото разпространение на варианта Омикрон.

"Макар да признаваме, че мярката създаде противоречия, смятаме, че тя беше необходима за забавянето на идването на Омикрон в Канада и за спечелването на малко време. Предвид сегашната ситуация, тази мярка изпълни предназначението си и вече не е необходима", заяви Дюкло.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
461 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.18 | 10:33

3
Защо след две ваксини хората трябвало да си слагат и 3-та? А в Израел вече са стигнали и до 5-та? Чакайте, бе, другари комунисти-нацисти-глобалисти: нали още първата ваксина щеше да приключи с ковида, който така и никой по света още не е изолирал в лабораторни условия... И най-големият глупак вече ще е разбрал, че го будалкат и си правят нано-генетични опити с хората. Това българско правителство барабар с президента-национален предател ще се озоват скоро в затвора, където ще могат да се ваксинират, колкото си искат. А заради детските жертвоприношения (ваксинации), които правят, може и да бъдат избесени по стълбовете.
Новини.бг - медиен клозет

2021.12.18 | 08:54

2
Полуграмотен шизофреник измисля новините тук. Тая мутренска ку.рва пуска позиви в кутиите на софиянци с цинизми за Радев и новата власт.
А седесарски животни

2021.12.18 | 08:54

1
от България пускат ли? Май никъде не ги пускат вече.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини