В САЩ мислят ограничения за ваксината на Johnson & Johnson срещу COVID-19

  • 16 декември 2021 08:18

  • 2276
  • 3
В САЩ мислят ограничения за ваксината на Johnson & Johnson срещу COVID-19
© gettyimages

Консултативна група към Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ ще се срещне в четвъртък, за да обмисли налагането на възможни ограничения върху използването на ваксината на Johnson & Johnson срещу COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33011

Причината е редкият страничен ефект появата на кръвни съсиреци след ваксинация, съобщи в. "Вашингтон пост".

Експертите ще разгледат представените нови данни. Възможно е те да показват увеличение на броя на случаите на кръвни съсиреци при хора, ваксинирани с тази ваксина от април, съобщава изданието, позовавайки се на лекари, запознати със ситуацията.

Европейската агенция по лекарствата препоръча подсилваща доза на "Джонсън и Джонсън" два месеца след предишната

Ваксинацията с Johnson & Johnson вече беше спряна за десет дни през месец април, за да се изследват изключително редки, но потенциално фатални кръвни съсиреци, предимно при млади и жени на средна възраст. Съобщени са около девет смъртни случая във връзка с проблема, се казва в доклада, цитирайки неназован федерален служител.

През декември американски учени публикуваха проучване в Science Advances, според което съдържащите се в тях аденовирусни вектори са виновни за тромбозата след поставянето на векторна ваксина.

Подчертава се, че появата на тромбоза след поставянето на ваксината е изключително рядък страничен ефект.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
2276 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.12.16 | 12:50

3
е що бре, тия ваксини нали бяха супер!
****

2021.12.16 | 10:16

1
"Върховният съд на Обединеното кралство отхвърли полово неутралните паспорти' Има само мъж и жена всичко друго е сексуална дисфория и не заслужава такова внимание. Никога няма да приема, че X е нещо реално. Точка!

2021.12.16 | 12:50

2
хаха и аз се зачудих този пол по биология, анатомия или кой предмет се изучава! и как ще обясняват на децата си какво са?

Добави коментар

Водещи новини