Съветът за сигурност на ООН подкрепи мирния план на Кофи Анан

  • 08 юни 2012 06:16

  • 532
  • 0
Съветът за сигурност на ООН подкрепи мирния план на Кофи Анан
©

Съветът за сигурност на ООН е „единен в подкрепата си за мирния план” за Сирия, предложен от посредника на ООН и Арабската лига Кофи Анан. Това каза председателстващият Съвета за сигурност и постоянен представител на Китай в ООН Ли Баодун след края на заседанието на съвета, на което Анан и генералният секретар Бан Ки-мун информирах за ситуацията в Сирия, съобщава ИТАР-ТАСС.

„Съветът потвърди своята пълна подкрепа за усилията на Кофи Анан и неговия план от шест точки. Съветът за сигурност на ООН призова за пълното изпълнение на плана, както и на резолюции 2042 и 2043, и преди всичко за незабавно прекратяване на всякакво насилие”, каза той.

Съветът потвърди решимостта си „да продължи да подкрепя работата на наблюдателната мисия на ООН в Сирия”. Според китайския дипломат, в Съвета за сигурност „продължава обсъждането на предложенията насочени към засилване подкрепата за посредническите усилия на Анан”. „Мирният план на Анан е единственото реалистично предложение, което сега се обсъжда, и международната общност трябва да окаже пълна подкрепа на този план”, каза председателстващият Съвета за сигурност на ООН.

Последвайте канала на

Novini.bg
532 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини