Байдън обяви бедствено положение в Кентъки след смъртоносните торнада

  • 13 декември 2021 11:26

  • 400
  • 0
Байдън обяви бедствено положение в Кентъки след смъртоносните торнада
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обяви бедствие от федерално значение в щата Кентъки, поразен в петък от смъртоносни торнада. Това означава възможност за отпускане на допълнителна помощ за щата от федералното правителство, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Такава помощ ще бъде оказана на пострадалите лица в осем окръга на Кентъки, изброени в съобщението на Белия дом. Тя ще включва грантове за временно настаняване и възстановяване на жилища, кредити за покриване на щетите по незастрахованите имоти, както и други програми в помощ на физически лица и собственици на бизнеси за възстановяване след природното бедствие.

Губернаторът на Кентъки Анди Бешиър е поискал официално федерална помощ в неделя, след като торнада пометоха градчето Мейфийлд и разрушиха фабрика. Още същата вечер искането му е било удовлетворено.

По думите на Бешиър това са били най-разрушителните торнада в историята на щата. Едно от тях е изминало 227 мили (около 365 км), почти всичките през територията на Кентъки. Разрушени са били даже устойчиви сгради от стомана и тухли.

Осем жертви във фабрика за свещи в Кентъки, връхлетяна от мощно торнадо

Последвайте канала на

Константин Тодоров
400 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини